Piatok, 18. jún, 2021 | Meniny má VratislavKrížovkyKrížovky

Husacina v hrobe

Alebo – čo sa tu už všetci zbláznili?

Nedávno som strávila večer s mojimi priateľmi v jednej reštaurácii v nemenovanej dedinke pri Bratislave. Keďže tieto typy večerov sú pre mňa viac menej neznáme a tiež sa snažím stravovať zdravo, myslím si že môj komentár bude nezaujatý a celkom objektívny. Rezervácia bola zabezpečená pre 16 ľudí. Skončili sme vo veľmi malej miestnosti, kde sa zmestil iba jeden väčší stôl a my šestnásti. Keď chcel ísť niekto z jedného konca stola na záchod, druhý koniec stola sa musel postaviť.

Jeden druhému sme si lakťami búchali do tanierov, taniere s kyslými prílohami a lokšami sme si museli odkladať na zem, čašníčka sa ukázala raz za dlhé obdobie a z vedľajšej miestnosti na nás vykrikovali opití mladíci s veľmi nepríjemnými

Skryť Vypnúť reklamu

poznámkami. Moja staručká babička by mi servírovala krajšie a gustióznejšie tieto naše slovenské špeciality. Účet za tento nezmysel nás vyšiel okolo 40-50 eur na osobu a ja sa pýtam sama seba. Čo sa tu všetci zbláznili?

Týmto, samozrejme, nechcem povedať, že si nepochutím na výbornej husacej pečienke, lokši a chrumkavom husacom stehienku. Ale prečo by sme nemohli žiadať adekvátne služby za peniaze, ktoré u týchto podnikateľov nechávame? No a môj záver? Na husacinu už len z princípu nepôjdem znovu, radšej sa ju naučím variť a pozvem priateľov k sebe. Alebo podporím iné reštaurácie, ktoré už začínajú byť zaujímavé aj na Slovensku.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie z ekonomiky

Inzercia - Tlačové správy

  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  2. Zázračná škola so zelenou strechou
  3. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Crème de la crème po slovensky
  7. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  8. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  1. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  2. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  3. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  4. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  5. Zázračná škola so zelenou strechou
  6. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  7. Crème de la crème po slovensky
  8. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  9. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  10. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 27 554
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 13 557
  3. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 695
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 262
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 7 732
  6. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 263
  7. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 6 245
  8. Po Slovensku na motorke 5 882
  9. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 252
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 4 471
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Peter Paluda odpovedá na otázky novinárov po pojednávaní v kauze Kuciak na Najvyššom súde.

Čelil Harabinovi, zlákala ho SaS. Neskôr to ľutoval.


7 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Stretnutie lídrov sa konalo v Ženeve.


a 2 ďalší 4 h

Neprehliadnite tiež

Jaroslav Haščák.

Previedol svoj podiel v Pente. Súvisí to so stíhaním?


7 h
Po projekte Yosaria Plaza zostal iba skelet, ktorý domáci volajú Hirošima.

Developerský projekt vyrastie na starej Hirošime.


a 1 ďalší 10 h
Generálny riaditeľ Ahoj Marek Šupa

Nebankovka Ahoj ide do biznisu odložených platieb.


16. jún