Piatok, 18. jún, 2021 | Meniny má VratislavKrížovkyKrížovky

Američan na Morave

Ako sa z českého národného jedla stal Big Mac

Chcem sa s vami podeliť o úsmevný príbeh, ktorý sa skutočne stal. Riaditeľ súkromnej jazykovej školy mal pár rokov po páde socializmu stretnutie v reštaurácii s Američanom, ktorý mal záujem o spoluprácu s jazykovou školou. Stretnutie sa konalo v Zlíne, a tak pán riaditeľ objednal tradičné české jedlo – vepřo, knedlo. zelo – knedle s dusenou kapustou a mäsom. Keď jedlo priniesli, pán riaditeľ sa ospravedlnil, že musí na chvíľku odísť od stola, pretože má urgentný telefonický rozhovor.

Keď sa vrátil, zostal v šoku hľadieť na Američana. Vzácny návštevník netušiac, ako sa má tradičné české jedlo jesť, vzal do ruky knedľu, dal na ňu kapustu, na kapustu položil mäso, potom znova kapustu a navrch dal knedľu a s americkým úsmevom spokojného tvorivého človeka, ktorý si predsa poradí v každej životnej situácii, zahryzol do svojho českého Big Mac-u!

Skryť Vypnúť reklamu

A aké z toho vyplýva ponaučenie? Ak necháte cudzinca jesť tradičné jedlo osamote, môžete byť naozaj prekvapení.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie z ekonomiky

Inzercia - Tlačové správy

  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  2. Zázračná škola so zelenou strechou
  3. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Crème de la crème po slovensky
  7. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  8. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  1. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  2. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  3. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  4. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  5. Zázračná škola so zelenou strechou
  6. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  7. Crème de la crème po slovensky
  8. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  9. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  10. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 27 557
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 13 526
  3. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 696
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 198
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 7 719
  6. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 266
  7. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 6 223
  8. Po Slovensku na motorke 5 887
  9. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 252
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 4 454
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Peter Paluda odpovedá na otázky novinárov po pojednávaní v kauze Kuciak na Najvyššom súde.

Čelil Harabinovi, zlákala ho SaS. Neskôr to ľutoval.


8 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Stretnutie lídrov sa konalo v Ženeve.


a 2 ďalší 5 h

Neprehliadnite tiež

Jaroslav Haščák.

Previedol svoj podiel v Pente. Súvisí to so stíhaním?


8 h
Po projekte Yosaria Plaza zostal iba skelet, ktorý domáci volajú Hirošima.

Developerský projekt vyrastie na starej Hirošime.


a 1 ďalší 11 h
Generálny riaditeľ Ahoj Marek Šupa

Nebankovka Ahoj ide do biznisu odložených platieb.


16. jún