Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky

Gurníková Jana

ČOKOLÁDA... ČOKOLÁDA... ČOKOLÁDA! Mnohým stačí len pomyslieť na čokoládu a už sa im zbiehajú v ústach slinky. Ani ja nie som výnimkou. Od ostatných čokoholikov ma odlišuje len jedno – čokoládu nielen s veľkou chuťou konzumujem, ale navyše ju aj s obrovskou radosťou vyrábam pre iných. Ako? No, tak to je moje tajomstvo. :-)

Ale niečo vám predsa len prezradím – ak chcete stvoriť skutočne chutný kúsok čokolády, okrem prísad, bez ktorých by čokoláda nebola čokoládou, je tou najdôležitejšou ingredienciou veľká dávka lásky a potešenia z toho, čo robíte.

Skryť Vypnúť reklamu

Moja cesta k čokoláde však vôbec nebola priamočiara. Skôr naopak. Cestička môjho pracovného života  bola kľukatá a vlnitá a keď som si myslela, že už konečne naberám priamy smer, prišla zákruta, ktorá ma nasmerovala na úplne inú profesiu.

Moje predstavy o vysnívanom povolaní začali už počas štúdia na strednej, túžila som sa stať módnou návrhárkou. Nakoniec si ma matematika pritiahla silnejšie a ja som sa po skončení EF UMB stala ekonómkou.

Nastúpiť na dráhu podnikateľky, myšlienka ponúknuť ľuďom niečo iné, neobvyklé, prišla od môjho kolegu s otvorením  Čokoládovne – čajovne  Lady Jana  s vidinou vytvoriť sieť čokoládovní a čajovní na Slovensku.

Postupne sme otvorili ďalšie prevádzky v Martine, Banskej Bystrici, Bardejove a druhú prevádzku v Poprade. Aj dnes si myslím, že to bol vynikajúci nápad, no zle načasovaný. Ekonomická kríza, zlyhanie dodávateľa čokolády naše podnikanie postupne ukončila. A vtedy prišlo moje najväčšie rozhodnutie v pracovnej sfére – rozhodla som sa nebyť viac na nikom závislá a riadiť si svoje podnikanie sama.

Skryť Vypnúť reklamu

Čokoláda si ma však naplno získala. Hoci ma mnohí ľudia od podnikania s čokoládou odhovárali, ja verím, že moje rozhodnutie venovať sa čokoláde bolo správne. Veď viete, čo sa hovorí : „Úspešný človek je ten, kto dokáže postaviť pevné základy z tehál, ktoré ostatní po  ňom hádžu.“ A presne to ma inšpirovalo. Hoci viem, že preraziť na Slovensku s výrobou čokolády nie je cesta jednoduchá. Som presvedčená o tom, že nie je ani neprekonateľná.

Mojou túžbou je vybudovať firmu, ktorá by prezentovala nielen mňa, ale aj môj domov, miesto, kde žijem, teda Batizovce, Vysoké Tatry. A aby som trochu vyvrátila názor, že na východe Slovenska sa nevyrába nič zaujímavé. Tatranské čokolády sú ručná výroba podľa predstáv zákazníkov, ktorých som spočiatku kontaktovala väčšinou osobne. Nakoľko som mama štyroch detí (najmladšie má ešte len štyri roky), s ktorými žijem sama, hľadala som inú možnosť dať o sebe vedieť, inú možnosť prezentácie sa. Preto bolo nutné vytvoriť web stránku www.tatranskecokolady.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Dobre viem,  aké dôležité je mať v podnikaní  dobrú reklamu. A čo tak reklama, ktorá si ľudí získa nielen vizuálne, ale dokáže očariť napríklad i svojou chuťou? Čo tak čokoláda, na ktorej vidíte vlastnú reklamu, logo, fotku? Ponúkam riešenie pre firmy, vytváram tak „čokolády na mieru“, vďaka čomu som si vyslúžila prezývku „Janka Čokoládová.“

A vďaka internetu, ktorý je plný neobmedzených možností, dokážem mojou čokoládou potešiť ešte viac ľudí.

Tatranské čokolády...od Tatier k Dunaju, všetkých si získajú...  -  len treba byť na webe.

A aký mám cieľ do budúcnosti?  Veľmi jasný... byť skvelou podnikateľkou, mamou pre svoje deti... byť tou správnou e-ženou.

Jana  Gurníková

www.tatranskecokolady.sk


Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie z ekonomiky

Inzercia - Tlačové správy

  1. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  2. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  3. Zamestnanec chcel príspevok na stravu, no šéf mal iný názor.
  4. Vitajte v postapokalyptickom svete
  5. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  6. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  7. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  8. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  9. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  10. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  1. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  2. Vitajte v postapokalyptickom svete
  3. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  4. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  5. Päť chýb pri zateplení strechy
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Prebudili ste sa už v sude, sene alebo teepee? Je to zážitok!
  9. Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie
  10. Bezbariérové vozidlo
  1. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 29 865
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 15 837
  3. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 14 797
  4. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 13 570
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 674
  6. Čo bude s gastráčmi a miliardy z EÚ ako prekliatie? 11 464
  7. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 584
  8. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 9 536
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 364
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 135
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Koronavírus: Slovensko má denné maximum nakazených, v hre je lockdown (minúta po minúte)

Nakazených koronavírusom na Slovensku je 25 100 osôb. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 98 obetí.

Premiér Igor Matovič.

Čo musíte vedieť o celoplošnom testovaní? Ministerstvo zverejnilo postup

Testovanie na koronavírus sa uskutoční počas troch víkendov.

Testovanie ľudí pred nemocnicou na Kramároch.
Stĺpček Osmelené

Odporný boj o maternice sa nekončí. Dáme si polročnú pauzu a začneme odznova

Záborská avizuje, že sa nevzdáva.

Soňa Jánošová
Peter Sagan na Giro d'Italia 2020.