Štvrtok, 17. október, 2019 | Meniny má Hedviga

Gurníková Jana

ČOKOLÁDA... ČOKOLÁDA... ČOKOLÁDA! Mnohým stačí len pomyslieť na čokoládu a už sa im zbiehajú v ústach slinky. Ani ja nie som výnimkou. Od ostatných čokoholikov ma odlišuje len jedno – čokoládu nielen s veľkou chuťou konzumujem, ale navyše ju aj s obrovskou radosťou vyrábam pre iných. Ako? No, tak to je moje tajomstvo. :-)

Ale niečo vám predsa len prezradím – ak chcete stvoriť skutočne chutný kúsok čokolády, okrem prísad, bez ktorých by čokoláda nebola čokoládou, je tou najdôležitejšou ingredienciou veľká dávka lásky a potešenia z toho, čo robíte.

Článok pokračuje pod video reklamou

Moja cesta k čokoláde však vôbec nebola priamočiara. Skôr naopak. Cestička môjho pracovného života  bola kľukatá a vlnitá a keď som si myslela, že už konečne naberám priamy smer, prišla zákruta, ktorá ma nasmerovala na úplne inú profesiu.

Moje predstavy o vysnívanom povolaní začali už počas štúdia na strednej, túžila som sa stať módnou návrhárkou. Nakoniec si ma matematika pritiahla silnejšie a ja som sa po skončení EF UMB stala ekonómkou.

Nastúpiť na dráhu podnikateľky, myšlienka ponúknuť ľuďom niečo iné, neobvyklé, prišla od môjho kolegu s otvorením  Čokoládovne – čajovne  Lady Jana  s vidinou vytvoriť sieť čokoládovní a čajovní na Slovensku.

Postupne sme otvorili ďalšie prevádzky v Martine, Banskej Bystrici, Bardejove a druhú prevádzku v Poprade. Aj dnes si myslím, že to bol vynikajúci nápad, no zle načasovaný. Ekonomická kríza, zlyhanie dodávateľa čokolády naše podnikanie postupne ukončila. A vtedy prišlo moje najväčšie rozhodnutie v pracovnej sfére – rozhodla som sa nebyť viac na nikom závislá a riadiť si svoje podnikanie sama.

Čokoláda si ma však naplno získala. Hoci ma mnohí ľudia od podnikania s čokoládou odhovárali, ja verím, že moje rozhodnutie venovať sa čokoláde bolo správne. Veď viete, čo sa hovorí : „Úspešný človek je ten, kto dokáže postaviť pevné základy z tehál, ktoré ostatní po  ňom hádžu.“ A presne to ma inšpirovalo. Hoci viem, že preraziť na Slovensku s výrobou čokolády nie je cesta jednoduchá. Som presvedčená o tom, že nie je ani neprekonateľná.

Mojou túžbou je vybudovať firmu, ktorá by prezentovala nielen mňa, ale aj môj domov, miesto, kde žijem, teda Batizovce, Vysoké Tatry. A aby som trochu vyvrátila názor, že na východe Slovenska sa nevyrába nič zaujímavé. Tatranské čokolády sú ručná výroba podľa predstáv zákazníkov, ktorých som spočiatku kontaktovala väčšinou osobne. Nakoľko som mama štyroch detí (najmladšie má ešte len štyri roky), s ktorými žijem sama, hľadala som inú možnosť dať o sebe vedieť, inú možnosť prezentácie sa. Preto bolo nutné vytvoriť web stránku www.tatranskecokolady.sk

Dobre viem,  aké dôležité je mať v podnikaní  dobrú reklamu. A čo tak reklama, ktorá si ľudí získa nielen vizuálne, ale dokáže očariť napríklad i svojou chuťou? Čo tak čokoláda, na ktorej vidíte vlastnú reklamu, logo, fotku? Ponúkam riešenie pre firmy, vytváram tak „čokolády na mieru“, vďaka čomu som si vyslúžila prezývku „Janka Čokoládová.“

A vďaka internetu, ktorý je plný neobmedzených možností, dokážem mojou čokoládou potešiť ešte viac ľudí.

Tatranské čokolády...od Tatier k Dunaju, všetkých si získajú...  -  len treba byť na webe.

A aký mám cieľ do budúcnosti?  Veľmi jasný... byť skvelou podnikateľkou, mamou pre svoje deti... byť tou správnou e-ženou.

Jana  Gurníková

www.tatranskecokolady.sk


Najčítanejšie z ekonomiky

Inzercia - Tlačové správy

  1. Podnikateľský úver, s ktorým ušetríte
  2. Aj s SUV môžete jazdiť ekologicky a ekonomicky
  3. 5 rád Ľudmily Kolesárovej, ako napísať projekt a získať grant
  4. Vysokoškoláci zarobia už o 587 eur viac ako stredoškoláci
  5. Ojazdené pneumatiky odovzdajte, šetríte tak životné prostredie
  6. Lidl je odteraz všade! Vitajte v Lidl e-shope
  7. Limitovaná ponuka: balík SME.sk + DIGI GO so zľavou až 52 %
  8. Nestarnú, ale dozrievajú
  9. Výskumný park v Rakúsku zistil, ako sa býva najzdravšie
  10. Rýchlejšie doma. Už čoskoro.
  1. Slávnostné otvorenie VIVO! Bratislava už o tri týždne
  2. Prečo Lukáš chodí po tridsiatke ešte stále na strednú školu
  3. Udržateľné úspešné podnikanie na Slovensku a v Bulharsku
  4. Slováci sú chlebovým národom
  5. Ojazdené pneumatiky odovzdajte, šetríte tak životné prostredie
  6. Kedy je správny čas nasťahovať sa do novostavby?
  7. P3 začína na východe Slovenska s výstavbou parku
  8. Zľavnené študentské lístky na dopravu s ISIC už aj cez mobil
  9. Lidl je odteraz všade! Vitajte v Lidl e-shope
  10. Kto vyhrá súboj medzi prírodnými a syntetickými diamantmi?
  1. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 14 194
  2. Lidl je odteraz všade! Vitajte v Lidl e-shope 11 834
  3. Výskumný park v Rakúsku zistil, ako sa býva najzdravšie 10 770
  4. Čo na aute vymyslela žena a čo výrobca telefónov? 10 569
  5. 5 rád Ľudmily Kolesárovej, ako napísať projekt a získať grant 10 411
  6. Čo všetko dnes majú deti v mobiloch? Boli by ste prekvapení 9 901
  7. Vysokoškoláci zarobia už o 587 eur viac ako stredoškoláci 8 534
  8. Týmto trikom sa dajú v aute umiestniť tri autosedačky 8 192
  9. Vyrába koláče pre celiatikov. Najobľúbenejšie zákusky prekvapia 7 452
  10. Luxusný hybrid za 22 900 eur. Nadpriemerný už v základnej výbave 6 595

Hlavné správy zo Sme.sk

Cez čiaru: Rodičia sa nevedia dostať k dieťaťu, napriek rozsudku

Pozrite si najnovšiu časť investigatívnej relácie Cez čiaru.

Boj o dieťa
Pavol Rusko na súde.

Štát priznáva, že nevie, ako ďalej s konkurzom Bašternáka

Zákon je nejasný, úrad sa preto pýta ministerstva.

Ladislav Bašternák na súde.
CYNICKÁ OBLUDA

Matovič zachraňuje Smer

Keby Matovič neexistoval, museli by si ho Fico s Blahom vymyslieť. Včera to nebolo prvýkrát, čo im prišiel vhod.

Neprehliadnite tiež

Píše Branislav Benčat

Čoho sa Haščák bojí

Kontakt s Pentou môže byť čoraz rizikovejší.

Štát priznáva, že nevie, ako ďalej s konkurzom Bašternáka

Zákon je nejasný, úrad sa preto pýta ministerstva.