Roman Buchta: „Varenie je môj koníček, varím dokonca aj doma“
V ďalekej Austrálii pripravoval jedlá v reštaurácii, kam chodili aj herecké celebrity ako napríklad Keanu Reeves. Tvrdí, že keď varíte s láskou, tá sa dostane aj do jedla. Vyspelejší gurmáni to vraj vycítia.
Roman Buchta v súčasnosti pôsobí ako kuchár v známom hoteli Kamila v Čiernej Vode. Iba pred niekoľkými mesiacmi pricestoval z tropického Cairnsu v Austrálii. Pre počasie, ale aj kvôli rodine a priateľom sa takmer po šiestich rokoch rozhodol vrátiť späť na Slovensko. Nezadržali ho ani sponzorské víza od majiteľa reštaurácie, v ktorej pôsobil, ba ani slušný plat, čo je okolo osemsto austrálskych dolárov na týždeň.
Morské príšery – ďakujem, neprosím si
„Na Slovensku dobrí kuchári v špičkových reštauráciách môžu zarobiť tak 30-tisíc korún. Ostatní dostanú mesačne maximálne 15-tisíc,“ tvrdí R. Buchta. To je aj jeden z dôvodov, prečo kvalitnejší kuchári odchádzajú zo Slovenska do zahraničia, kde zarobia podstatne viac.