Čo amatér naozaj potrebuje na miešanie
Niekto nezabudne ani na tamarindový sirup, iný zháňa bazovicu a ďalší sa nepustí do miešania nápojov skôr, kým sa jeho domáci bar nepýši desiatkami alkoholov.
Zázemie každého barmanského majstrovania tvoria najmä pôsobivé oblé i hranaté fľašky. Nech medzi nimi nechýba dobrá whisky (aj keby ste na začiatok vynechali bourbon), kvalitné brandy (koňak si ušetrite neriedený a nemiešaný), vodka, džin (alebo ušľachtilá borovička), rum (vypálený podľa medzinárodných pravidiel), suchý i sladký vermút, šumivé víno a biela tequila. Z likérov sa vždy hodí pomarančové Cointreau, višňový, kokosový, pepermintový či mandľový likér, vaječný koňak a najmä pre farbu modré Curacao. No a kto ešte vloží do svojho baru dobrú marhuľovicu, jablkovicu či hruškovicu, môže miešať desiatky známych i vlastných koktailov.
Rôzne podoby vody
Barman ju potrebuje obyčajnú, mineralizovanú, sýtenú či v podobe kociek ľadu. Potrebuje aj pomarančovú, grapefruitovú a citrónovú šťavu (najlepšie z čerstvého ovocia), nápoj z čiernych bobuľovín, niektorý kolový nápoj a tonik. Miešač longdrinkov sa nezaobíde ani bez kávy, smotany, piva, červeného a bieleho vína či paradajkovej šťavy (na nápoje typu Bloody Mary). Koktailom s čerstvými vajíčkami, teda egg-noggom, však už asi odzvonilo.