Je veľa rodín, kde rodičia aj deti pracujú v rovnakom odbore. Ale takých, kde to obidve generácie dotiahli na slovenskú špičku, zasa až tak veľa nie je. Michaela a Jozef Grančičovci patria k tej druhej skupine. Dcéra rozbiehala bratislavský hotel Marrol’s, ktorý sa pod jej vedením vypracoval na najlepší hotel na Slovensku a za posledné dva roky získal prvenstvo v hodnotení Trend Top hotelov týždenníka Trend. Od minulého roka je riaditeľkou ďalšieho bratislavského hotela Dukla. Prevzala ho po otcovi, ktorý je nielen jeho spolumajiteľ, ale zároveň aj držiteľ ocenenia Hotelier roka 2005.
Veľa vecí sa dedí z rodičov na deti. U vás by sa zdalo, že sa dedí aj schopnosť manažovať hotely.
Michaela Grančičová: Neviem, či sa dedí. Ale je pravda, že keď som začala pred desiatimi rokmi pracovať v hotelierstve, vtedy ešte v bratislavskom hoteli Devín, veľmi rýchlo som zistila, že si nedokážem predstaviť, že by som niekedy robila niečo iné. Po troch rokoch som odišla do Dukly a už v tom čase som hovorila, že raz chcem nejaký hotel aj riadiť.