Manželia Komovci sa vydali na cestu podnikania a už na nej zotrvali. Zakaždým sa musia iba zodpovedne rozhodnúť
„Sme dva absolútne protiklady – on je pesimista, ja optimistka, manžel všetko preratúva, ja nie. V podnikaní je to dobré – on ma zabrzdí a ja ho posúvam vpred,“ hovorí Ivana Komová, spolumajiteľka spoločnosti Komas Vráble.V práci sa však manželia nikdy nehádajú. Vyriešili to jednoducho. Ten, kto je za danú oblasť zodpovedný, má právo veta. K dekorovaniu skla a keramiky sa strojár Milan a ekonómka Ivana dostali kľukatou cestou.
Po novembri 1989 otec Ivany Komovej povedal: „Mení sa doba, začneme niečo robiť.“ Keď videl nechápavé pohľady okolo seba, dodal: „Jesť, piť a milovať sa budú ľudia vždy.“
A tak manželia Komovci spolu s Ivaninou sestrou otvorili vo Vrábľoch espreso. „Nemali sme žiadne skúsenosti, a preto nás aj niekoľkokrát dobehli. To nie je ako dnes, keď firma donesie kávovar a naučí vás ho obsluhovať,“ vysvetľuje I. Komová. Prax v pohostinstve i podnikaní teda získavali za pochodu. Usporadúvali palacinkové a pizzové hody, zavádzali novinky. Postupne sa vypracovali a po nejakom čase si ľudia u nich objednávali stôl týždeň dopredu. Espreso bolo v pravom zmysle slova rodinným podnikom. Otec I. Komovej pomáhal pri jeho prestavbe i s účtovníctvom, mama pri organizácii akcií.