Gurmánmi oceňovaný Paul Bocuse stvoril novú kuchyňu a preslávil ju po celom svete
Šéfkuchár umelec. Každé jedlo, ktoré pripraví, je umeleckým dielom. Chute, farby a kontrasty odzrkadľujú kvalitu a krásu. „Čo by bol život bez dobrého jedla?“ pýta sa a dáva odpoveď v kreáciách na tanieri, aké inde nedostanete.
Gastronomickým umelcom nad umelcov, ktorého už v roku 1980 zvolil najprestížnejší sprievodca francúzskymi reštauráciami Gault Millau za šéfkuchára storočia, je Francúz. Volá sa Paul Bocuse. Je dokonca prvý šéfkuchár, ktorého socha má miesto v parížskom múzeu Grevin. Vlani v plnej sile oslávil osemdesiatku. Jeho život je prinajmenšom taký pestrý ako to, čo predkladá gurmánom na tanieri.
Kúpil dedovu reštauráciu
Reštaurácia P. Bocusea neleží v Paríži, ako by sa vzhľadom na jej slávu dalo očakávať. Hľadať ju treba na brehu rieky Saône, štyri kilometre severne od Lyonu, v jeho rodnom meste