V Česku a na Slovensku si reštaurácie otvarali ľudia, ktorí mali peniaze a neboli od fachu. V zahraničí má dobrý podnik človek z gastronómie a venuje sa jej
Je vraj jediný človek z Česka a Slovenska, ktorému sa podarilo získať najvyššie svetové ocenenie v gastronómii – hviezdičku od najuznávanejšieho gastronomického sprievodcu, francúzskeho Michelina. Pochádza z Moravy, za kuchára sa učil v Piešťanoch. Od roku 1967 žije a podniká v Nemecku. Pavel Pospíšil varil po celom svete, jeho jedlo ochutnali nemeckí premiéri aj súčasný český prezident. V polovici februára svojimi názormi vyvolal veľký rozruch na manažérskej konferencii o reštauračnom a hotelovom biznise.
Dosiahli ste gastronomické nebo, ako sa hovorí hviezdičkám od Michelina. Čo hovoríte hlasom, že sa o ne netreba snažiť, pretože to môže reštaurácii viac poškodiť ako pomôcť?
Musím povedať, že dostať hviezdu od Michelina je síce krásne, ale udržať si ju je veľký problém. Pretože to nemusíte finančne zvládnuť. Toto ocenenie z vás síce urobí hviezdu, otvorí vám veľa dverí, ale zároveň je to veľmi nebezpečná vec.