Arménska Marlenka zdolala na trhu ruský medovník
Citát pod foto: V Arménsku je veľa spôsobov, ako upiecť medovú tortu, a aj ten náš je jedinečný. Gevorg Avetysian
Minulý rok prevalcoval kiná český film Medvídek. Jedna z jeho postáv v ňom uspela vo svete gastronómie svojou podomácky vyrábanou tortou. Hoci bola chutná, nik ju sprvoti nechcel. Stačilo zlepšiť marketing, vymyslieť pútavú škatuľu, posilniť distribúciu a kaviarne sa o tortu len tak bili.
Podobný príbeh má aj medová torta z moravského mesta Frýdek-Místek. Zakladatelia firmy Miko international prišli pred šiestimi rokmi na český trh so sladkou novinkou – Marlenka. Tá si svojou chuťou časom získala zákazníkov, ale k úspechu jej pomohol až premyslený, ale nevtieravý marketing. Dnes už o nej vedia v mnohých kaviarňach po celej strednej Európe.
S POMOCOU BOŽOU. Pôvodne hutnícke mesto na severnej Morave už nie je známe len začiernenými robotníkmi, ale aj ako domov podniku, kde sa vyrába sladká pochúťka z medu. Zo snehovej fujavice rýchlo vstupujeme do ešte funkčnej starej prevádzky podniku Miko international, kde sa medová torta vyrába. Výrobok príjemne cítiť už na chodbe, až sa slinky zbiehajú. Tu nás víta majiteľ firmy Gevorg Avetysian, ako inak, kúskom Marlenky a oduševnene rozpráva svoj príbeh.