Firma slovenského emigranta vyzerala v čase svojho otvorenia akoby z budúcnosti
V čase, keď bratia Šťastní robili hokejovú revolúciu v klube Quebec Nordiques, rodila sa v quebeckom Montreale mäsiarska revolúcia. S výraznou slovenskou chuťou. Pod taktovkou Petra Piačeka vznikal najmodernejší závod na výrobu mäsových výrobkov v Kanade. Pre firmu Alpina, ktorú založil jeho otec Kornel, to mal byť druhý začiatok.
Ten prvý začiatok je klasickým príbehom imigranta, ktorý sa v Novom svete chopil šance. Kornel Piaček prišiel do Kanady na prelome rokov 1948-1949. Vyskúšal niekoľko zamestnaní, robil na stavbe, chvíľu vyrábal čokoládky Oh Henry. Vzdelaním právnik, pochopiteľne, nemohol vo svojej profesii v Kanade pokračovať. Na rozdiel od väčšiny imigrantov však nemal jazykové problémy, ovládal sedem jazykov. Neskôr sa rozhodol podnikať.
RODINNÉ PRÍDAVKY NA BIZNIS. V roku 1955 otvoril svoj prvý obchod Royal Delicatessen a potom o tri roky neskôr nový – Alpina Market. „Na začiatku to mal ťažké. Prvý týždeň bol hrozný, jeho tržba bola 72 dolárov. Mama dostávala rodinné prídavky a otec použil aj tie peniaze, len aby si udržal biznis. Ale nevzdal sa. Bol odhodlaný a veril, že jedného dňa sa úspech dostaví,” vraví Kornelov syn Peter Piaček, súčasný majiteľ firmy Alpina.