Na založenie franchisingovej siete nás inšpiroval vnútorný nepriateľ – zahraničné stravovacie reťazce
Čo by pravdepodobne na krízu povedal Švejk: Treba menej hovoriť, viac pracovať a asi sa trošku uskromniť
Dnes nás už vôbec neprekvapí, keď sa na Slovensku usadí ďalšia zahraničná gastronomická sieť. Ale keď ide o reťazec z našich zemepisných končín? Švejk restaurant pôsobí na českom trhu pätnásť rokov, je doma v 46 prevádzkach a denne si v ňom posedí zhruba štyritisíc hostí. Najlepší český gastronomický projekt roku 2008 má na svedomí bývalý bankár Radovan Sochor.
Do ktorého Švejk restaurantu by ste pozvali Jaroslava a Josefa na gulášik?
Určite do toho pilotného – U zeleného stromu v Nepomuku. Ten jediný je iba môj, ostatné reštaurácie vlastnia majitelia franchisingovej licencie. Dokonca by sa tu obaja mohli uložiť aj na noc, secesnú budovu sme pred rokom premenili na trojhviezdičkový hotel s 56 izbami. A ak by sme zorganizovali autogramiádu, naša incomingová a outcomingová cestovná kancelária Švejk tour by im zabezpečila dosť zvedavých divákov, poslucháčov a čitateľov. Otcovia dobrého vojaka by sa podpisovali na pohľadnice s Ladovými kresbičkami, pretože sme jediným vlastníkom autorských práv. Práva na šírenie literárneho Švejka nebolo treba, pretože pán Hašek sa na nás z chóru nebeského pozerá viac než päťdesiat rokov.