Je to špičkový kuchár – vie navariť výborný guláš. Asi takto sa k hodnoteniu „chutnej“ profesie stavajú bežní konzumenti. Keď si však pozrieme defilé šéfkuchárov, ktorých mená majú zvuk aj medzi kolegami, nuž si určite popri varení všimneme aj iné vlastnosti – kreativitu, jazykové a komunikačné schopnosti, cieľavedomosť, nadšenie, skromnosť, dobrú kondíciu a zmysel pre manažovanie. Ako a kedy sa v nich tieto vlastnosti vykľuvali na svetlo sveta, o tom vraví každý príbeh inak.
Tradičné pravidlo prerodu kuchárika na hviezdu kuchárskeho neba velí najprv pracovať v niektorej reštaurácii na Slovensku, potom odísť do zahraničia a po návrate sa uchádzať o miesto šéfa kuchyne. Za výnimkou treba zájsť do spoločnosti Sharkam V.I.P. catering. Tridsiatnik Andrej Bruna si tam na svoje vizitky už rok píše pozíciu executive chef. Svoju kariéru začal „naruby“ – najprv sa gastronomicky rozhliadal v zahraničí a až po desiatich rokoch prišiel pracovať na Slovensko. Dôvodom však nebola kríza a odlev imigrantov. „Každý deň som vstával ráno o štvrtej, aby som bol načas vo Viedni, pritom som už mal aj rodinu. Cítil som, že sa potrebujem niekam profesijne posunúť. Ponuka jednej z najväčších a najlepších slovenských cateringových spoločností mi prišla naozaj vhod,“ vraví Andrej.