Hotel má na prízemí zvyčajne kaviarničku, reštauráciu s výhľadom na ulicu či do átria. Výnimkou je Las Vegas, kde majú hotely na prízemí herne a hracie automaty, a švajčiarska horská dedinka Samnaun, kde sú na prízemí hotelov zvyčajne obchody. Na fasádach sa názvy hotelov bijú s veľkými písmenami Tax Free Shop o odpoveď, čo je lepší biznis.
Tak je to aj v Garni hoteli Muttler Josého da Silvu, Portugalčana, ktorý sa tam pred desaťročiami priženil, aj v dome Erica manželov Prinzovcov. Ak som si dobre všimol, tak iba v dvoch najluxusnejších štvorhviezdičkových wellness hoteloch Chasa Montana a Post sa na prízemí neplatí za nákupy, ale za jedlo. Jeden patrí Zeggovcom a druhý Hanglovcom, najbohatším miestnym rodinám. Kým Zeggovcom patrí najmä poltucet hotelov, štyri penzióny, štrnásť chát a obchody, Hanglovci sa presadili okrem hotelov, gastronómie, lyžiarskej školy aj v bezcolnom obchode a obchodovaní s pohonnými látkami. Obe rodiny pochopili, že iba s mliekom, syrmi a mäsom to už nie je ono. Veď iné švajčiarske regióny žili už desaťročia z turistiky.
Začalo sa to na gazdovstve rodiny Prinzovcov. Usúdili, že ak do horskej dedinky na vandrovkách zablúdia letní hostia, treba sa o nich postarať a to vynesie pár frankov za mlieko, syr a zemiaky, mäso a sušenú šunku. A aby hostia nemuseli prespávať v senníkoch či stanoch, Prinzovci v roku 1920 postavili prvý hostinec. Dokonca poschodový. O dve desaťročia ho rozšírili a zmenili na hotel. Keďže išli s dobou, usúdili, že aj päť malých biednych osád pod menom Samnaun potrebuje vysoko poštu a poskytli jej prístrešok. Tak vznikol hotel Post.