Je vyberanie háčika z papule ryby koníček alebo nevyhnutnosť pred gurmánskym zážitkom? Jedno aj druhé. Na vzťahu k rybám sa dá postaviť aj biznisová stratégia. A keďže každý chlapec je aspoň raz za život rybárom, dá sa očakávať slušná klientska základňa. Profit navštívil dva areály, ktoré sa rýb a zážitkov spojených s nimi chytili každý z iného konca.
Bašovce sú malá dedinka pri Piešťanoch, v stokilometrovom dosahu z hlavného mesta, dvadsať minút od Trenčína a ďaleko nie sú ani od Žiliny. Zdá sa to byť dobrá poloha na rozbehnutie zážitkovej gastronómie, najmä ak je dedinka v obkľúčení hôr a v dohľade Váhu. A ideálne miesto pre nápady Richarda Fencla, ktorý sa usadil na jej okraji. Popíja kávičku pri okne priamo nad vodou a uvažuje o odlišnostiach Slovenska a Rakúska. Vycvičení na rakúskej pohostinnosti a prístupe začali pred štyrmi rokmi spolu s manželkou zveľaďovať areál súkromného rybníka, ku ktorému postupne pridávali ďalšie atrakcie. Hlavným lákadlom zostali ryby – či už na jedálnom lístku vylovené priamo z rybníka, alebo aj ako výzva pre rybárov, ktorí si svoj úlovok na brehu ugrilujú a dostanú k nemu aj ďalší reštauračný servis.
Myslia aj na deti