Keď otváral Gordon Ramsay v Prahe svoju reštauráciu Maze, bolo že to slávy. Už o niekoľko mesiacov podnik dostal prestížnu hviezdičku od Michelina, hoci iné reštaurácie na hviezdičku čakajú roky. Lenže Ramsay bol zárukou kvality. Keď z podniku odišiel, spolu s ním „odišla“ aj hviezdička.
Reštaurácia rovná sa šéfkuchár, táto rovnica v zahraničí v špičkových podnikoch platí bez výnimky. Nechodí sa len na večeru do podniku, chodí sa na konkrétneho šéfkuchára. Na Slovensku to tak síce ešte nie je, ale prvé lastovičky, keď reštaurácia angažovala špičkové meno zo zahraničia, často práve s Michelinovou hviezdou, tu už sú.
Bratislavské Liviano bola prvá slovenská reštaurácia, ktorá zviditeľnila svojho šéfkuchára pomocou svetového mena v pozadí. Chceli podnik postaviť na reálnom človeku, preto uvažovali o spolupráci so známou kuchárskou hviezdou zo zahraničia. Keďže vtedy bol v kurze Jamie Oliver, oslovili jeho agentúru, ale Jamie mal iné aktivity. Niekde však našli zmienku o Slovákovi Marcelovi Ihnačákovi, ktorý pracuje v Jamieho reštaurácii a bolo rozhodnuté. Keď M. Ihnačák rozbiehal Liviano, písal sa rok 2007.