Nahliadnuť do hotelového zákulisia sa Radúzovi Dulovi, súčasnému riaditeľovi Chopin Airporthotela v Bratislave, prvý raz podarilo v pätnástich. Dva roky po sebe trávil leto v USA pri Bostone a jeho hostitelia tam vlastnili štvorhviezdičkový hotel. Umýval riady, zametal dlážku, potom už pomáhal aj za barom. A popritom premýšľal, že špecializácia na bankovníctvo, ktorá sa mu na obchodnej akadémii „prihodila“, nebude pre neho asi to pravé orechové.
Aj keď dnes by bol pravdepodobne postavením i príjmom kdesi úplne inde, finančnícke remeslo zavesil Radúz Dula, ktorý je aj viceprezidentom Zväzu hotelov a reštaurácií SR, na klinec. Prihlášku na vysokú adresoval štyrom slovenským školám, kde sa dal študovať cestový ruch.
Pritom však „googlil“ po študijných programoch zahraničných škôl. Napokon zvíťazila súkromná Univerzita manažmentu cestovného ruchu a voľného času v rakúskom Kremse. Mimochodom, doteraz bol jej jediným slovenským študentom. Keďže to bolo v našich „predúniových“ časoch, musel si školné (46-tisíc šilingov za semester) i náklady na pobyt platiť z vlastného vrecka.