Slovensko získalo na svetových barmanských súťažiach prekvapivo veľa zlatých ocenení. Ale keď sa organizujú doma, akoby máloktorému barmanovi či manažérovi baru záležalo na úspechu.
Pokiaľ nerátame zlaté medaily za svetovú cukrársku artistiku, ktoré si medovnikárky Murárikové z Trenčína môžu vešať do samostatnej skrine, zo všetkých gastronomických špecializácií sa na súťažiach najviac darí slovenským barmanom. Tony Velich získal vlani svetové víťazstvo vo Finlandia Vodka Cupe, Vladimír Baňák sa stal jednotkou na olympiáde v Berlíne, Bystrik Uko sa dobre umiestnil na Havana Club Grand Prix a vlani v lete si do kresla Diageo najbarmana sveta zasadol Erich Lörincz, ktorý momentálne pôsobí v Londýne. Len Tony je Bratislavčan. Bystrík je z Považia, Vlado z Pezinka, Erich z Veľkého Kýra, barman-barmaid roka 2007 Alexandra Lipčáková pochádza zo Spišskej Novej Vsi, Ľuboš Rácz z Nitry, bratia Benianovci z Prievidze, Adam Bursík zo Žiliny. Barmani mimo hlavného mesta však tvrdia, že akúkoľvek domácu súťaž vyhrá automaticky Bratislavčan, preto sa o súťaže veľmi nezaujímajú. „Nestarám sa, odkiaľ kto pochádza, ale ak je východniar dobrý, zaujme ešte viac než Bratislavčan,“ tvrdí Stan Vadrna, porotca Bar Amazament Revolution Contest. Súťaž z portfólia Pernod Ricard sa začala v októbri a po siedmich častiach sa víťazi jednotlivých kôl stretnú na aprílovom finále. Stanley vie, o čom hovorí. Je jedným z najznámejších barmanov na domácej scéne i v zahraničí, súčasný ambasádor japonskej whisky Nikka pre Európu a do hlavného mesta prišiel z Nových Zámkov.