Pohárikov so sivohnedým obsahom ubúda. Už aby prišla jar aj pod ľadovec Grossglocker, aby z rodinného hotela GlocknerHof mohli ísť po jemný piesok, ktorý vyniesla voda spod tlaku ľadovca. Mieša sa s olivovým olejom a v sklených dózičkách predáva ako „kamenný“ píling. Na rakúskom vidieku je obdivuhodné, čo navymýšľajú, aby si zarobili, ale tak, že aj hosťovi urobia dobre.
Hosť má potom problém. Športovať? Oddychovať či relaxovať? Ešteže Null-Km-Cocktail, drink s výťažkom z ôsmich horských bylín podávaný v hotelovom bare, nie je s alkoholom. Aby nebránil lyžiarovi v ceste na svahy nad západokorutánskym mestečkom Heiligenblut a pri pohľade na Grossglocknerský ľadovec, najvyšší vrch v Rakúsku. V dvojtisícových výškach alkohol rýchle stúpa do hlavy. Null-Km v Heiligenblute upozorňuje, že všetko putovalo nula kilometrov – je z domácich zdrojov. Tridsaťdva hotelierov má asociáciu, ktorá si biznis zakladá na miestnych dodávateľoch. Šéfka hotela GlocknerHof Heide Pichlerová asociácii šéfuje.
Nulakilometrových je aj osem druhov byliniek v koktaile, ktoré zbierajú a sušia tetušky od jari do jesene za domom i na lúkach. Aj čaj z liečivých bylín či lipový v čajovom bare hotela. Null-Km na jedálnom lístku znamená, že bravčové, hovädzie, jahňacina, zemiaky, zelenina, mlieko, syry, zväčša s označením bio, sú od miestnych sedliakov a pstruhy z tamojších bystrín a jazier. Akurát ryža, cestoviny a časť korenín im to kazia.