Známa španielska reštaurácia El Bulli v katalánskom meste Roses ponúkla návštevníkom v posledný júlový deň poslednú večeru.
Poslednú iba symblicky, pretože podnik zatvárajú iba na dva roky, aby sa zmenil na kulinársku nadáciu a kreatívne centrum. "Ľudia si myslia, že by som mal byť smutný, ale ja sa cítim ako najšťastnejší človek na svete," povedal avatgardný šéfkuchár Ferran Adriá. "El Bulli nekončí, iba sa premení," povedal Adria.
Na rezerváciu sa El Bulli čakalo niekedy aj rok. Pod Adriáovým vedení získala reštaurácia tri michelinské hviezdy a britský Restaurant Magazine ju tri krát vyhlásil za najlepšiu reštauráciu na svete. V El Bulli pracovali štyria z piatich kuchárov, ktorých odborníci považujú za špičku. Ferran Adriá sa drží zásady, že jedlo má nielen chutiť, ale jídlo má nejen chutiť, ale má hosťa aj zabaviť.