Skalica má od júla novú atrakciu – zrekonštruovanú najväčšiu zo svojich piatich ľadovní. Vznikli nevedno presne kedy, účel však bol jasný. Popri početných pivniciach, ktoré slúžili aj na skladovanie vína, vznikli aj podzemné priestory na uchovávanie ľadu. Cez zimu, keď vodné plochy pri vrádišskej kaplnke riadne zamrzli, ľad narezávali, kopali, lámali a na psích záprahoch vozili k ľadovniam a hádzali pod zem. Keď bola tuhá a dlhá zima, bolo aj dosť ľadu a podľa kroník vydržal vraj až do budúcej zimy. Ľad potrebovali v miestnom pivovare z roku 1632 hostinskí, aby čapovali studené pivo, ale postupom času aj mäsiari, ktorí k ľadovým kvádrom vešali na háky kusy porazeného dobytka i prasiat. Dve ľadovne boli aj spoločenskými podnikmi. Pred dverami mali zarovnanú a udupanú zem, na ktorej boli tanečné zábavy s dobre vychladeným pivom. Zavádzaním modernejších systémov chladenia ľadovne stratili význam a tá, ktorú obnovili do pôvodného stavu, je až dvanásť metrov hlboká.
Vo vynovenej Ledovni je stredoveká reštaurácia s ťažkým dreveným nábytkom a výzdobou z koží ulovených zvierat a obsluhou v stredovekých odevoch. Názvy na jedálnom lístku sú veselé a v záhoráčtine. Šaškúv pokrm je huspenina s jarnou cibuľkou, dračí ocas je údený bravčový jazyk a pamlsek barónky je ovsená kaša s medom. Skalický fazulár je fazuľová polievka s domácimi rezancami, obarená stračena je hovädzí vývar s mäsom a cestovinami a prekvapením Ledovne je pivná polévka. Trojky našej kontesky sú kuracie prsia v slaninke s vetvičkou rozmarínu, grilovaným baklažánom a kukuričnou kašou a „pro plný stúl hostí“ je meč krála Ludevíta prvého s piatimi druhmi mäsa, grilovanou zeleninou, grilovanými zemiakmi, kukuričnou kašou, krúpami a pohánkovým kubom. K jedlám je aj stredoveký chlieb.