Pondelok, 21. jún, 2021 | Meniny má AlojzKrížovkyKrížovky

Oživia gastrobiznis zahraničné skúsenosti?

Inšpirovať sa nie je hriech. Po náraste záujmu verejnosti o kurzy varenia možno v budúcnosti oslovia milovníkov jedla aj kulinárske výlety za hranice Slovenska. Tam by mali hľadať inšpiráciu aj majitelia slovenských reštaurácií. A to nielen v samotnej kuchyni.

Na kurz varenia v Camouflage restaurant nastúpili Peter a Pavol ráno o desiatej. Vo dverách kuchyne ich už s úsmevom vítal šéfkuchár Tomáš Opletal. Ten má na rozdiel od nich za sebou stáž vo švédskom Štokholme, ale aj skúsenosti kulinárskeho dobrodruha, ktoré zbieral od Londýna cez Paríž až po thajský Phuket.

Práve tam sa ochutnávaním domácich jedál inšpiroval a mnohé objavy preniesol aj do svojej kuchyne. Jeho umenie ocenili Arnold Schwarzenegger, Alberto Tomba, Karel Gott či Anthony Hopkins.

SkryťVypnúť reklamu

Teraz pred ním stáli dvaja Slováci túžiaci sa niečo naučiť, ktorí kurz dostali od manželiek ako netradičný darček k narodeninám. Obaja sú gurmáni, radi varia a z ponuky šiestich kurzov si vybrali netradičnú tému plody mora. Sedem hodín rád a inštrukcií, ako pripravovať mušle, kalamáre, kraby, ustrice, krevety či homáre, ako ich servírovať, zaobchádzať s nimi... Na koniec dňa bola pozvaná celá rodina, aby ochutnala výsledné dielo poučených kuchárskych učňov. Krevetovú nátierku s hriankami ako predjedlo, krevetovú polievku, dary mora s omáčkami a na rôzne spôsoby a na konci dezert, domácu vanilkovú zmrzlinu a čokoládové suflé. Po namáhavom dni dostali muži certifikát, ale najmä získali predstavu, ako sa pracuje s jedlom v profesionálnej kuchyni. Zároveň spolu so svojimi rodinami zistili, ako má chutiť kvalitné „seafood“.

Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C4J6Z na číslo 8787. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť. Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Ďalšie možnosti platby:
Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom M4J6Z na číslo 8787, alebo kliknite na „Objednať cez SMS“ a odošlite predvyplnenú správu. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť. Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Ďalšie možnosti platby:

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk a ekonomickému denníku Index
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone
Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie z ekonomiky

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  2. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  3. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  4. Regeneračný spánok s ideálne podopretou chrbticou
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  8. 15 otázok o separovaní. Minimálne na jednu nebudete vedieť odpovedať
  9. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  10. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  1. Legislative intention - recodification of the corporate law
  2. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  3. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  4. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  5. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  6. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  7. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  8. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  9. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  10. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 30 108
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 481
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 8 094
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 7 666
  5. Po Slovensku na motorke 6 766
  6. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 337
  7. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 4 891
  8. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 4 844
  9. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 3 637
  10. Crème de la crème po slovensky 3 179
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

4. marec 2020. Igor Matovič a Boris Kollár na tlačovej konferencii po spoločnom rokovaní po voľbách do Národnej rady SR 2020.

Čo ukázal viac ako rok vládnutia so Sme rodina?


6 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Variant delta príde aj na Slovensko.


a 2 ďalší 54m

Neprehliadnite tiež

Sklárne Slovglass posledné desaťročie chátrajú.

Osud sklární v Poltári je varovaním.


1 h
Ilustračná fotografia.

Najviac musia robiť na svoje bývanie Bratislavčania.


10 h
Cisterna spoločnosti Bioway

Projekt firmy Bioway má stáť šesť miliárd eur.


18. jún