Na kurz varenia v Camouflage restaurant nastúpili Peter a Pavol ráno o desiatej. Vo dverách kuchyne ich už s úsmevom vítal šéfkuchár Tomáš Opletal. Ten má na rozdiel od nich za sebou stáž vo švédskom Štokholme, ale aj skúsenosti kulinárskeho dobrodruha, ktoré zbieral od Londýna cez Paríž až po thajský Phuket.
Práve tam sa ochutnávaním domácich jedál inšpiroval a mnohé objavy preniesol aj do svojej kuchyne. Jeho umenie ocenili Arnold Schwarzenegger, Alberto Tomba, Karel Gott či Anthony Hopkins.
Teraz pred ním stáli dvaja Slováci túžiaci sa niečo naučiť, ktorí kurz dostali od manželiek ako netradičný darček k narodeninám. Obaja sú gurmáni, radi varia a z ponuky šiestich kurzov si vybrali netradičnú tému plody mora. Sedem hodín rád a inštrukcií, ako pripravovať mušle, kalamáre, kraby, ustrice, krevety či homáre, ako ich servírovať, zaobchádzať s nimi... Na koniec dňa bola pozvaná celá rodina, aby ochutnala výsledné dielo poučených kuchárskych učňov. Krevetovú nátierku s hriankami ako predjedlo, krevetovú polievku, dary mora s omáčkami a na rôzne spôsoby a na konci dezert, domácu vanilkovú zmrzlinu a čokoládové suflé. Po namáhavom dni dostali muži certifikát, ale najmä získali predstavu, ako sa pracuje s jedlom v profesionálnej kuchyni. Zároveň spolu so svojimi rodinami zistili, ako má chutiť kvalitné „seafood“.