Markus Niederhauser sa po skúsenostiach v rôznych kútoch sveta i v rodnom Švajčiarsku stal prvým šéfkuchárom zrekonštruovaného bratislavského hotela Radisson SAS Carlton (dnes Blu). „Keď som prišiel, ponuka jedál ma doslova vyľakala – všade rovnaká. Kúsok mäsa, list šalátu, kapusta, kukurička. Jedlá bez nápadov a práca bez srdca. Potom som však spoznával, že so slovenskými tradičnými jedlami sa dá krásne pracovať. Mne ladia jednoduchšie reštaurácie, krčmičky s rustikálnou kuchyňou. A naopak, neznášam, keď je ‚nič na tanieri‘. Tento štýl je už ‚out‘. So surovinami sa vtedy toľko piplalo, až z nich zmizli všetky zdraviu prospešné látky. Číslo jeden na mojom tanieri sú čerstvé suroviny domáceho pôvodu a veľa byliniek i zeleniny. Nepoužívam neprirodzené jahody v decembri, počkám radšej do júna. Aj obľúbenú stredozemnú kuchyňu prispôsobujem domácim podmienkam. Celkom som v nej vynechal premrazené morské ryby či konzervované chobotničky a nahradil som ich tunajšími sladkovodnými rybami. Pritom však nie som fanatik, používam aj pomaranče, exotické korenie, olivový olej. Aby som to však dopovedal, počas štyroch rokoch môjho pobytu už posunuli mladí kuchári gastronómiu vpred a investori tu otvorili špičkové reštaurácie s dobrým jedlom, pochopiteľne drahším.“
