Aké to je, keď si otvoríte reštauráciu s čerstvými jedlami v krajine, kde sa najviac darí fastfoodom? Švajčiarsko-slovenský manželský pár si to vyskúšal. Prekvapení boli viac, než dúfali.
„Mysleli sme si, že Anglicko je pokrokové, ale zisťujeme, že v mnohých veciach je o niekoľko rokov pozadu,“ hovoria manželia Ottavio a Renata Casellovci po tom, čo sa už rok vo svojej reštaurácii Creperie Farm snažia naučiť zákazníkov, ako chutí jedlo nepripravované z polotovarov. Švajčiarsko-slovenský manželský pár odišiel do Anglicka pôvodne kvôli štúdiu angličtiny. Vybrali si turistické mestečko Bournemouth na juhu Anglicka. „Popri štúdiu sme si uvedomili, že v meste nie je žiadna palacinkáreň. Potenciál sme videli predovšetkým v tom, že je tu veľa študentov zo zahraničia, a tak im budú francúzske palacinky dobre známe,“ začína svoj príbeh Ottavio. O vlastnej reštaurácii s manželkou snívali päť rokov. „Vo Švajčiarsku sme boli spoluvlastníkmi jedného baru. Chceli sme však vymeniť nočnú prácu za dennú a mňa navyše lákalo varenie. Po tom, ako sa nám nepodarilo odkúpiť jednu zabehnutú reštauráciu v Lausanne, sme sa rozhodli, že využijeme príležitosť v Anglicku,“ dopĺňa O. Casella.