Slovenskú gastronómiu po prvý raz vo Viedni nereprezentujú iba hľadaní kuchári a čašníci, ale aj slovenský podnik. Najväčšia slovenská gastroskupina Medusa Group zriadila na námestí Neuer Markt v susedstve populárnej nákupnej Kärtnerstrasse svoju prvú zahraničnú reštauráciu Medusa Restaurant & Club. Do náročnej rekonštrukcie prízemia, prvého poschodia a klubu v podzemí historickej budovy investovala 1,7 milióna eur. Na tvorbe interiérov sa podieľali aj slovenskí dizajnéri a remeselníci. V reštaurácii a na letnej terase sú miesta pre tristo hostí a v nočnom klube pre sto. Personál je spolovice slovenský, ktorý má však skúsenosti z krajín hovoriacich po nemecky. Šéfkuchár Peter Duranský stavil na fusion modernej mediteránskej kuchyne, vlastné nealko nápoje, domáce i svetové vína. Tento rok chce Medusa Group otvoriť ešte jeden rakúsky podnik a v krátkej budúcnosti má expandovať aj do Česka, Nemecka a Holandska.
