Sedem rokov pracovala politologička Justyna Kosmala na ministerstve zahraničných vecí. Starala sa o propagáciu Poľska po svete, ale tvrdí, že jej sen sa splnil až v pekárničke a kaviarničke Charlotte vo Varšave. Vždy vraj chcela mať obchodík. Hoci Charlotte je sčasti jej, viac času trávi za rohom, na Koszykowej ulici v bazári Koszyki, ktorý jej nepatrí. Iba ho vymyslela.
Nebojím sa gastronomických experimentov, nuž si na jednoduchý drevený stôl objednávam pohár vylisovanej šťavy z melóna a mäty piepornej a tradičnú národnú polievku žurek z nakysnutej ražnej múky s klobáskou, vareným vajíčkom, chrenom, majoránom. Predjedlom môže byť poľský šalát z bôbu, rajčín a reďkovky, ktorému dáva originálnu chuť rímska rasca, koriander, cibuľa a petržlen. Hlavným jedlom zasa poľské mušle zapekané so smotanou a rozmarínom. A potom domáci čučoriedkový koláč. Cena je ľudová, zodpovedá jednoduchému bufetovému prostrediu. Jem vedľa pultov s poľskými údeninami, syrmi, koreninami či pultom, ktorý pod tabuľkou „Towary nezwykłe“ ponúka aj malinový džem s vaječným koňakom a kokosom.
