Týka sa skôr lásky k jedlu a fotografovaniu. Veď kto by odolal stlačeniu spúšte, keď má pred sebou kulinársky skvost?
Predstavte si, že prídete do reštaurácie a objednáte si večeru. Hneď ako vidíte prichádzať čašníka s tanierom v ruke, synchrónne vyťahujete z vrecka fotoaparát – postačí aj mobil – a len čo sa tanier dotkne stola, začínate fotografovať. Obrázok promptne farebne doladíte a okamžite ho „zavesíte“ na Facebook, Instragram, pošlete cez Whats up svojim známym a tešíte sa, koľko „lajkov“ pozbiera.
Možno je vám táto predstava vzdialená, ale v súčasnosti je natoľko reálna, že už proti tomuto trendu začali brojiť prví kuchári. Tí najcitlivejší varia vo Francúzsku. Šéfkuchár Alexandre Gauthier z reštaurácie La Grenouillere povedal pre Digital Journal, že ho mrzí, čo si dnes ľudia zvečňujú: „Predtým si fotografovali svoje rodiny, staré mamy a dnes – fotia taniere s jedlom!“