Víno z oblasti Veľkého Kýra začína mať silné meno. Podobne ako značka Velkeer. Stoja za ním kvalitné základné suroviny a správny prístup ľudí, ktorí vyrástli vo vinárskych rodinách.
„Pravda je, že s vinárstvom a vinohradníctvom sme nezačali v momente, keď sme založili Velkeer. Naša rodina má bohatú vinársku a vinohradnícku tradíciu, ktorá siaha už viac generácií dozadu. Keďže sme všetci traja zakladatelia z blízkej rodiny, stretávali sme sa často aj pri prácach vo vinohrade alebo v rodinnej pivnici. Tam vznikla myšlienka dať nášmu vínu etiketu aj vlastnú značku,“ vysvetľuje začiatky značky Velkeer spolumajiteľ Tomáš Sládeček.
SPOZA JEDNÉHO STOLA. Do vinárskeho fachu sa rozhodli dnešní spolumajitelia vinárstva Velkeer vstúpiť z odlišných prostredí, ako sú stavebný a energetický priemysel či zdravotníctvo. Vinárstvo bolo pre nich z pohľadu manažovania úplná novinka. Podľa T. Sládečka hneď pochopili, že dnes musí byť prioritou osveta slovenského vinárskeho trhu s tradičným kvalitným vínom.
„Slovenský trh s vínom je skutočne rozmanitý, spôsobov, ako sa odlíšiť od konkurencie, je nespočetne veľa, ale my sme si zvolili cestu možno z tých ťažších. Myslím si však, že najúprimnejšiu – a tou je každým rokom dorábanie vína vysokej kvality z vlastného hrozna. Tejto filozofie sme sa držali už v časoch pred založením vinárstva, ešte v malej pivničke nad dedinou, a držíme sa jej doteraz,“ vysvetľuje T. Sládeček.
Dodáva pritom, že „hoci sa rozhodnutia rodia takpovediac za jedným stolom, kde sa aj rozdelia jednotlivé úlohy, s vinárstvom sú spojené činnosti absolútne iného charakteru ako v ich profesiách“.

Velkeer a jeho zakladatelia