Pastieri z celého Maďarska opäť predvádzali v Národnom parku Hortobágy nielen jazdecké umenie, ale aj súťažili vo varení guláša. Kalendár podujatí, ktoré do všetkých kútov krajiny lákajú turistov, je čoraz bohatší. Láka najmä vínom, pálenkami a gastronómiou. Sú v ňom aj dni huspeniny v Miškovci, klobásy v meste Gyula, v Kaloči zasa papriky, v Budapešti špeciality z mangalice i tekvicových jedál v Balatonbolgári. V Egeri má Egri Bikavér sviatok v júli na deň svätého Donáta. Veľké vinobranie je v októbri nielen v Tokaji, slávnosti červeného vína organizujú vo Villány a veselia sa aj v ďalších vinárskych mestách. V Miškovci vinobranie spájajú s prezentáciou jedál z diviny. Polievky z dunajských rýb sa varia v júli v Baji na juhu. V Balatonbolgári o najlepšiu rybaciu polievku dokonca súťažia a v Szolnoku je zasa medzinárodná súťaž vo varení gulášovej polievky. U krajanov v Békešskej Čabe majú v júli festival piva a jedál z kolienka, v auguste leča a v októbri povestnej čabianskej klobásky. Začiatok októbra do pusty v Hortobágy pritiahne aj turistov tradičný trh s trojročnými plemennými býkmi.
