Tomáš Sládeček má dvadsaťšesť rokov a je strojný inžinier. V brandži nerobí preto‚ že by si nenašiel prácu. Od detstva však behal za dedom po rodinných vinohradoch.
„Bavilo ma to,a dal mi výbornú školu, stále som mu pozeral plece a on všetko trpezlivo vysvetlil,“ hovorí. Od rána do večera je vo vinohradoch a v pivnici vinárstva jeho otca, strýka a lekára, manžela otcovej sesternice. Ako nazvať jeho pracovný post, nevie definovať. Keď popíše svoje povinnosti a reportér Profitu usudzuje, že by mohol byť aj výkonným riaditeľom, zasmeje sa. Formálne áno, len to netreba s titulmi preháňať. Velkeer má totiž len dvoch stálych zamestnancov – technológa a pani Katku v predajni a baliarni vína. Iba v sezóne si najímajú brigádnikov. Ináč je na všetko sám a keď treba, po vlastnej robote do druhej šichty nastúpi otec a dvaja príbuzní, ktorým firma spoločne patrí.
Velkeer je malé rodinné butikové vinárstvo s prémiovou produkciou pre náročných. A tak ako u nich to chodí aj v iných podobných podnikoch. Samotný vinohrad a pivnica by ich nateraz asi neuživili. Najmä prvé dva roky boli náročné na investície a do firmy išli rodinné úspory všetkých troch majiteľov.