Streda, 23. október, 2019 | Meniny má Alojzia

Pri hostine v panónskom štýle sa zbiehajú (nielen) slinky

Burgenlandská gastronómia ponúka kreatívny mix východorakúskych a západomaďarských špecialít. Návštevníci regiónu si na nich môžu pochutnať v štýlovom prostredí a okrem toho sa ich naučiť pripravovať.

Terina zo šťuky s paprikovou marmeládou či srnčia paštéta v škoricovom kabátiku s cibuľovou marmeládou a čerstvo upečeným tekvicovým chlebíkom. To je úvod štvorchodového menu z kedysi chudobnej rakúskej spolkovej krajiny.

Nasleduje polievka z hruškového muštu alebo s chrenovou penou. Hlavným jedlom je rozbif z vodného byvola so žemličkami s chrenovým nákypom a semiačkami z tekvice hokaido. A na záver gaštanová zmrzlina s orechovými lupienkami a dulovým želé.

Článok pokračuje pod video reklamou

Dobrú chuť k týmto lákavým pochúťkam z miestnych surovín želá personál dvoch rodinných hostincov vo východnom Burgenlande a Max Stiegl, považovaný za jedného z najinovatívnejších kuchárov v krajine‚ ktorý varí v Gut Purbachu.

Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C4P86 na číslo 8787. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:
Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom M4P86 na číslo 8787, alebo kliknite na „Objednať cez SMS“ a odošlite predvyplnenú správu. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk a ekonomickému denníku Index
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone

Najčítanejšie z ekonomiky

Inzercia - Tlačové správy

  1. Komerčné priestory v Jarabinkách: Istí zákazníci = isté tržby
  2. Týmto trikom sa dajú v aute umiestniť tri autosedačky
  3. V prvom roku fixný výnos až do 8,5 % ročne
  4. Eva Kováčová: Motivácia vzdelávať sa je spojená s nádejou
  5. Unikát medzi značkami. CUPRA
  6. Rehabilitačná lekárka radí: Aj sedieť treba vedieť.
  7. Zabudni na prvoplánové kostýmy. Tu sa budeš skutočne báť
  8. Ako jazdí VW T-Roc s výkonom 300 koní?
  9. Doplňte si knižnicu o svetovú klasiku už od 99 centov
  10. Deti jedia málo ovocia a zeleniny. Multivitamíny ich nenahradia
  1. Eva Kováčová: Motivácia vzdelávať sa je spojená s nádejou
  2. Grafickí dizajnéri ukázali, ako možno zmeniť charakter miesta
  3. Komerčné priestory v Jarabinkách: Istí zákazníci = isté tržby
  4. Zabudni na prvoplánové kostýmy. Tu sa budeš skutočne báť
  5. Rehabilitačná lekárka radí: Aj sedieť treba vedieť.
  6. Zdravotné stoličky Adaptic sú v predaji tiež na Slovensku
  7. IT je dokonalá ukážka slovenskej kreativity. Tretia časť
  8. Ako jazdí VW T-Roc s výkonom 300 koní?
  9. V prvom roku fixný výnos až do 8,5 % ročne
  10. Pitný režim je dôležitý. Čo robiť, ak nám čistá voda nechutí?
  1. IBA DNES: Získajte plný prístup na SME.sk na 30 dní zadarmo 18 246
  2. Bývať v novom sa dá aj bez hypotéky (a založenia nehnuteľnosti) 13 293
  3. Karibik: Dokonalý oddych v špičkových hoteloch 10 018
  4. Doplňte si knižnicu o svetovú klasiku už od 99 centov 9 272
  5. Výskumný park v Rakúsku zistil, ako sa býva najzdravšie 8 424
  6. Prečo Lukáš chodí po tridsiatke ešte stále na strednú školu 6 104
  7. Vysokoškoláci zarobia už o 587 eur viac ako stredoškoláci 4 691
  8. Limitovaná ponuka: balík SME.sk + DIGI GO so zľavou až 52 % 4 650
  9. 5 rád Ľudmily Kolesárovej, ako napísať projekt a získať grant 4 613
  10. Týmto trikom sa dajú v aute umiestniť tri autosedačky 4 530