Blanka, najmladšia z podnikateľskej rodiny Poštulkovcov, sa stará o marketing. Zvláda však aj výrobu a tak mi vysvetľuje, že charakteristickú arómu a chuť tvarôžkov v pene dokáže značne zjemniť primiešaný tvaroh. To preto, aby bola roláda prijateľná aj pre človeka, ktorý inak olomoucké tvarôžky nemusí. Pena prekvapujúco príjemne chutí v tvarôžkovom veterníku či v šamrolke aj človeku, ktorý má skôr sladký jazýček.
Všetko sa tvári sladko, ale chutí slano. Preto si viacerí dávajú k zákuskom pohár piva či vína. Nos na rodinné podnikanie majú vraj Poštulkovci po prarodičoch, ktorí si v Lošticiach na Olomoucku už pred storočím otvorili železiarstvo a obchod so zeleninou.
Sortiment predstavuje dvadsať rozličných receptúr a denná výroba sa už ráta na stovkyKeď o niekoľko desiatok rokov Blankini rodičia Zbyněk a Zdeňka Poštulkovci usúdili, že po nežnej príde aj revolúcia televízna, dali sa najskôr na predaj a montáž antén. A teraz pečú zákusky z olomouckých tvarôžkov.

Zdroj: Ján Blažej
INÁ CUKRÁREŇ
Nápad s tvarôžkovou tortičkou (lístkové cesto, plus tvarôžky, plus pena a šunka) vznikol počas rodinného bežkárskeho výletu na Šumave, ale časť z toto, čo pripravujú, sa príležitostne pripravovalo v kuchyni u Poštulkovcov ešte v ére antén. Pre vlastnú potrebu. Ďalšie recepty si vymysleli. Loštice sú totiž tvarôžkárskou obcou. Päťdesiat metrov od Poštulkovcov je niekdajšia manufaktúra, dnes továrnička, kde ešte v roku 1876 rodina Wesselsovcov začala vyrábať pravé olomoucké tvarôžky. V súčasnosti vyexpedujú ročne vyše dvetisíc ton tvarôžkov. Sú v Česku jediným výrobcom.