Pondelok, 16. december, 2019 | Meniny má Albína

Ochrana osobných údajov sa týka aj vás

Každý s nimi prichádza do styku. Eseročka, živnostník aj slobodný umelec. Expertka na ochranu osobných údajov Marcela Macová vystríha pred najčastejšími chybami, za ktoré vám Úrad na ochranu osobných údajov SR môže napariť pokutu.

Uvedomujú si slovenské firmy potrebu ochrany osobných údajov?

Stále ma prekvapuje, koľko veľkých spoločností sa o to vôbec nezaujíma. Ochranu osobných údajov pritom potrebuje každá firma. Aj opravár chladničiek, ktorý spracúva objednávky, vystavuje záručné listy a faktúry. Niektoré firmy majú príkladne vypracovanú agendu. Stále sa však stretávam s reakciami typu: Osobné údaje? To budem riešiť, až keď dostanem kontrolu.

Šokoval vás niekto svojím prístupom?

Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C4PPF na číslo 8787. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:
Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom M4PPF na číslo 8787, alebo kliknite na „Objednať cez SMS“ a odošlite predvyplnenú správu. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk a ekonomickému denníku Index
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone

Najčítanejšie z ekonomiky

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka
  2. Slovnaft ťaží z výhod systému EDI
  3. Legenda Dakaru Svitko: verím si na víťazstvo
  4. Nestarnú, ale dozrievajú
  5. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  6. Kam na výlet so svojimi známymi
  7. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  8. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  9. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  10. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  1. Telekom: Technologies allow all to reach opportunities of now
  2. Slovnaft ťaží z výhod systému EDI
  3. Legenda Dakaru Svitko: verím si na víťazstvo
  4. Nestarnú, ale dozrievajú
  5. Zvolenský nie je len slovenský, ale aj férový
  6. Sólymos: Najťažšie bolo prísť za ľuďmi, ktorých odpojili od vody
  7. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  8. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  9. Kam na výlet so svojimi známymi
  10. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 36 775
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 33 934
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 27 344
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 15 655
  5. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 14 240
  6. Kam na výlet so svojimi známymi 12 773
  7. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely 10 981
  8. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 10 325
  9. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 428
  10. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 9 394

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner prichádza na súd.
Marian Kočner a jeho dcéra Karolína.
Ilustrácia z Knihy plnej ľudí
Cynická obluda

Čo povedať deťom

Občania pohoršení homosexualitou v reklame sa s hrôzou pýtajú, že preboha ako to vysvetlia svojim deťom.

Neprehliadnite tiež

NADÁCIA ZASTAVME KORUPCIU

Kočner bol lobovať u Tomanovej. Ohľadom detského klienta

Stretávali sa v čase, keď sa riešil Čistý deň.

Čo číta INDEX

Top podvodník, ktorého hral DiCaprio: Platím vždy len kreditkou

Ako sa brániť podvodníkom.

Anketa

Kniha pod stromček? Pozrite si tipy ôsmich top manažérov

Čo čítajú šéfovia Esetu, O2, Martinusu, ČSOB, Ikey a ďalších firiem.