Štvrtok, 22. október, 2020 | Meniny má SergejKrížovkyKrížovky

Nemáte chuť na tradičný obed? Dajte si jedlo, ktoré vyzerá sexi a chutí aj na jednej kope

Osobitý koncept Šalát baru Kaša nenechal v kaši najmä vegetariánov a alergikov, vyhľadávajú ho však aj ďalší, ktorým tradičné obedové menu nie je pochuti.

Branislav Sedláček, spolumajiteľ šalátbaru KašaBranislav Sedláček, spolumajiteľ šalátbaru Kaša (Zdroj: Vladimír Kampf)

Čoraz viac ľudí sa pri rozhodovaní o jedle snaží naplniť rovnicu, pri ktorej definícia chutného a zdravého splynú v jedno. Kompromisy odmietajú aj v čase krátkej obedňajšej prestávky v práci, keď sa kriedové nápisy na tabuliach pred reštauráciami zapĺňajú ponukou denného menu.

V nej stále dominujú „klasické“ ťažké jedlá, navyše často v kombináciách, pri ktorých sa mozgu do práce nevracia ľahko. Nový štýl stravovania otvára cestu novým podnikom, ktoré sa neboja kráčať alternatívnou cestou. V Šalát bare Kaša si práve vďaka tomu zamiesili na úspech hneď od začiatku.

SkryťVypnúť reklamu

Nakladaniu šéfuje zákazník

„Zdravé jedlo si vždy nájde zákazníka, aj keď nebude v móde. Všimol som si to už pred troma rokmi, keď sa v letnom pavilóne Slovenskej národnej ga- Prejedli sa vám tradičné obedy? lérie príležitostne konali ochutnávky rôznych druhov pyré. Išlo o neštandardné chute, a hoci nevyzerali veľmi lákavo, mali výborný ohlas. Už vtedy som mal tušenie, že takéto niečo musí vyjsť,“ začína svoje rozprávanie majiteľ podniku Branislav Sedláček.

V priestoroch v centre Bratislavy, kde sa kedysi predávala treska, dnes sídli menší „bar“ s ponukou hýriacou farbami. Množstvo pečenej zeleniny v natur štýle, chutné polievky bez mlieka, múky, vajec či éčok a k tomu minimálne sedem druhov zaujímavých šalátov, z ktorých je časť vždy pripravená v raw kvalite.

SkryťVypnúť reklamu

Nemusíte sa obmedziť na jeden variant, z bohatej ponuky vám radi naložia z každého rožka troška.Jedlo sa servíruje do rozložiteľných misiek z cukrovej trstiny s rôznym objemom, ktoré si zákazníci buď odnášajú k stolu, alebo si obed ukrytý pod pevným viečkom berú so sebou.

„Naberáme všetko, na čo ľudia ukážu, nikoho nedirigujeme, čo má jesť. Zákazníci nemusia čakať, kým im čašník donesie imaginárne jedlo, ktoré si vybrali len podľa názvu. Tu pred nich položíme čerstvé, pred chvíľou uvarené jedlo a oni si povedia, čo chcú,“ vysvetľuje majiteľ.

Prečítajte si tiež: Čo vám naložia žufaňou tri sympatické Slovenky Čítajte 

Názov Kaša predstavuje slovnú hračku zo spojenia hlavnej ponuky – kávy a šalátu – je však aj potvrdením toho, čo si zákazníci odnášajú v miskách. „Často varíme aj kaše a omáčky, nájdete u nás paštrnákové a zelerové pyré, ako aj mrkvovú či hráškovú penu s mätou. Ale kaša je v názve preto, že ľudia si mixovaním pokrmov v miske, často s rôznymi zálievkami, nakoniec vytvárajú akúsi kašu.“

Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C4RYR na číslo 8787. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:
Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom M4RYR na číslo 8787, alebo kliknite na „Objednať cez SMS“ a odošlite predvyplnenú správu. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk a ekonomickému denníku Index
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone
Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie z ekonomiky

Inzercia - Tlačové správy

  1. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  2. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  3. Päť chýb pri zateplení strechy
  4. Vitajte v postapokalyptickom svete
  5. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  6. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  10. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  1. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  2. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  3. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  4. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  5. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  6. Úprava osobného motorového vozidla
  7. Important information for Brazilians living in Slovakia
  8. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  9. Vitajte v postapokalyptickom svete
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 17 306
  2. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 17 274
  3. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 15 116
  4. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 12 646
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 871
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 9 927
  7. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 572
  8. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 9 502
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 492
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 277
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

NADÁCIA ZASTAVME KORUPCIU

Bödörovi blízka firma ťažila z obrích štátnych zákaziek. Okolnosti sú podozrivé

Jej hlavným partnerom boli známi stavbári.

Norbert Bödör.
Ilustračná snímka.
Podcast Index

Jankovskej byt, Slotovo lietadlo. Ako zmeniť priznania, aby dávali zmysel

Prečo majetkové priznania nefungujú.

Ján Slota lietadlo aj rád pilotuje.
Beata Javorcik