Piatok, 18. jún, 2021 | Meniny má VratislavKrížovkyKrížovky

Nemáte chuť na tradičný obed? Dajte si jedlo, ktoré vyzerá sexi a chutí aj na jednej kope

Osobitý koncept Šalát baru Kaša nenechal v kaši najmä vegetariánov a alergikov, vyhľadávajú ho však aj ďalší, ktorým tradičné obedové menu nie je pochuti.

Branislav Sedláček, spolumajiteľ šalátbaru KašaBranislav Sedláček, spolumajiteľ šalátbaru Kaša (Zdroj: Vladimír Kampf)

Čoraz viac ľudí sa pri rozhodovaní o jedle snaží naplniť rovnicu, pri ktorej definícia chutného a zdravého splynú v jedno. Kompromisy odmietajú aj v čase krátkej obedňajšej prestávky v práci, keď sa kriedové nápisy na tabuliach pred reštauráciami zapĺňajú ponukou denného menu.

V nej stále dominujú „klasické“ ťažké jedlá, navyše často v kombináciách, pri ktorých sa mozgu do práce nevracia ľahko. Nový štýl stravovania otvára cestu novým podnikom, ktoré sa neboja kráčať alternatívnou cestou. V Šalát bare Kaša si práve vďaka tomu zamiesili na úspech hneď od začiatku.

SkryťVypnúť reklamu

Nakladaniu šéfuje zákazník

„Zdravé jedlo si vždy nájde zákazníka, aj keď nebude v móde. Všimol som si to už pred troma rokmi, keď sa v letnom pavilóne Slovenskej národnej ga- Prejedli sa vám tradičné obedy? lérie príležitostne konali ochutnávky rôznych druhov pyré. Išlo o neštandardné chute, a hoci nevyzerali veľmi lákavo, mali výborný ohlas. Už vtedy som mal tušenie, že takéto niečo musí vyjsť,“ začína svoje rozprávanie majiteľ podniku Branislav Sedláček.

V priestoroch v centre Bratislavy, kde sa kedysi predávala treska, dnes sídli menší „bar“ s ponukou hýriacou farbami. Množstvo pečenej zeleniny v natur štýle, chutné polievky bez mlieka, múky, vajec či éčok a k tomu minimálne sedem druhov zaujímavých šalátov, z ktorých je časť vždy pripravená v raw kvalite.

SkryťVypnúť reklamu

Nemusíte sa obmedziť na jeden variant, z bohatej ponuky vám radi naložia z každého rožka troška.Jedlo sa servíruje do rozložiteľných misiek z cukrovej trstiny s rôznym objemom, ktoré si zákazníci buď odnášajú k stolu, alebo si obed ukrytý pod pevným viečkom berú so sebou.

„Naberáme všetko, na čo ľudia ukážu, nikoho nedirigujeme, čo má jesť. Zákazníci nemusia čakať, kým im čašník donesie imaginárne jedlo, ktoré si vybrali len podľa názvu. Tu pred nich položíme čerstvé, pred chvíľou uvarené jedlo a oni si povedia, čo chcú,“ vysvetľuje majiteľ.

Prečítajte si tiež: Čo vám naložia žufaňou tri sympatické Slovenky Čítajte 

Názov Kaša predstavuje slovnú hračku zo spojenia hlavnej ponuky – kávy a šalátu – je však aj potvrdením toho, čo si zákazníci odnášajú v miskách. „Často varíme aj kaše a omáčky, nájdete u nás paštrnákové a zelerové pyré, ako aj mrkvovú či hráškovú penu s mätou. Ale kaša je v názve preto, že ľudia si mixovaním pokrmov v miske, často s rôznymi zálievkami, nakoniec vytvárajú akúsi kašu.“

Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C4RYR na číslo 8787. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť. Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Ďalšie možnosti platby:
Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom M4RYR na číslo 8787, alebo kliknite na „Objednať cez SMS“ a odošlite predvyplnenú správu. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť. Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Ďalšie možnosti platby:

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk a ekonomickému denníku Index
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone
Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie z ekonomiky

Inzercia - Tlačové správy

  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  2. Zázračná škola so zelenou strechou
  3. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Crème de la crème po slovensky
  7. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  8. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  1. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  2. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  3. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  4. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  5. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  6. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  7. Zázračná škola so zelenou strechou
  8. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  9. Crème de la crème po slovensky
  10. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 27 605
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 712
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 11 130
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 7 610
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 7 422
  6. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 408
  7. Po Slovensku na motorke 6 069
  8. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 5 636
  9. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 265
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 3 996
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Podľa Szijjártóa sú slovensko-maďarské vzťahy najlepšie za posledné roky.


a 1 ďalší 42m
Ilustračné foto

Situáciu pokazili aj futbalové zápasy.


19 h
Andrej Holák.

Obvineného Holáka po zadržaní prepustili.


SITA a 1 ďalší 2 h

Neprehliadnite tiež

Jaroslav Haščák.

Previedol svoj podiel v Pente. Súvisí to so stíhaním?


16 h
Po projekte Yosaria Plaza zostal iba skelet, ktorý domáci volajú Hirošima.

Developerský projekt vyrastie na starej Hirošime.


a 1 ďalší 19 h
Generálny riaditeľ Ahoj Marek Šupa

Nebankovka Ahoj ide do biznisu odložených platieb.


16. jún