Ak chcete víno priateľom servírovať so všetkým, čo k dobrému vínu patrí, oplatí sa investovať do špeciálnej chladničky.

Podľa akých kritérií vyberať vínotéku, radí Rudolf Baranovič, odborník zo spoločnosti Nay.
1. Veľkosť
Ak zápasíte s priestorom v byte a máte v obľube len jeden druh vína – biele alebo červené, vystačíte si s najmenšou vínotékou. Ich kapacita býva šesť až 18 fliaš a majú jednu teplotnú zónu, v ktorej si môžete nastaviť teplotu podľa chuti.
Väčšie – dvoj- a viaczónové chladničky umožňujú skladovať rôzne druhy vína vo viacerých teplotných zónach, ktoré sú oddelené priečinkom. V hornej časti sa odporúča skladovať červené vína, v spodnej šumivé. „V jednej vitríne tak môže byť uložené víno, ktoré plánujeme v krátkom čase servírovať, biele aj červené, prípadne sekt,“ spresnil Baranovič.