Vanilkové nebo, Šípková Ruženka, či pán Mak, aj takto sa môže volať zmrzlina. A nie hocijaká. Zmrzlináreň Koun Barbary Szalaiovej v Bratislave zradila letecká spoločnosť Ryanair medzi 13 najlepších v Európe.
Poctivé gelato s hravými názvami získalo aj ocenenie cestovateľského portálu TripAdvisor. Barbara Szalaiová (29) vzala chuťové poháriky Bratislavčanov priam útokom.
Na začiatku bol len sen a hodiny experimentovania. Ten sa potom začal materializovať počas štúdia na jedinej zmrzlinovej univerzite na svete Carpigiani Gelato University v Taliansku.
Nápad o vlastnej zmrzlinárni pritom vznikol prozaicky – keď s mamou v televízii videla reportáž o zmrzline a jej producentoch. Potom si Barbara jednoducho zbalila kufre a odletela do Talianska.
„Hovorila som si, že keď ma to chytí, tak si otvorím vlastnú zmrzlináreň, a keď nie, tak budem mať aspoň zážitok,“ hovorí úspešná zmrzlinárka. Koun funguje už tretí rok a konštantné rady zákazníkov, ktoré sa hadia pred prevádzkou, dokazujú, že zmrzlinárke pod rukami vzniká pochúťka, na ktorú sa oplatí počkať.
Sladké experimenty
„Odmalička som túžila po vlastnej kaviarni, konkurencia sa mi však zdala priveľká,“ začí- na svoje rozprávanie rodáčka z Bratislavy. Štúdium masmediálnej komunikácie ani germanistiky nenaplnilo jej očakávania, rovnako ako práca vo sfére importu.