BRATISLAVA. Na Slovensku sa pod tou istou značkou predávajú iné potraviny ako v Rakúsku. Problematiku dvojakej kvality potravín si slovenská vláda veľmi agilne osvojila.
Tému bežne neotvára len pred ľuďmi na Slovensku, ale hovorí o nej aj na pôde Európskej komisie.
Ministerstvo pôdohospodárstva pred dvoma týždňami predstavilo výsledky druhého porovnávacieho testu produktov, ktorý dopadol pre Slovensko ešte horšie ako prvý.
Rezort však pri testovaní a prezentovaní výsledkov stále opomína jeden dôležitý faktor, a tým je cena.
Rozdiely v cenách
Ministerstvo hovorí o tom, že pizza Ristorante, ktorú si človek kúpi v Rakúsku, má bohatšiu oblohu, alebo že rybie prsty Iglo obsahujú viac rybieho mäsa, ale už sa nezmieňuje, za akú cenu ich možno kúpiť. A teda či tieto "kvalitnejšie" výrobky nestoja za našimi hranicami výrazne viac.