Celý svoj život má spojený s jedlom. Ako sama hovorí, v jej rodnej krajine vyzeral každý víkendový obed ako veľká rodinná oslava. „Z detstva si pamätám, že jedlo bolo vždy zážitkom. Zakaždým bolo krásne prestreté, pripravené, všetko bolo premyslené,“ spomína Natacha Pacal na obdobie, ktoré prežila v rodnom meste Mont Saint Martin vo Francúzsku.
Víkendové obedy vyzerali ako veľká rodinná oslava. Stretávali sa u jej krstnej mamy vo vidieckom dome, spolu so všetkými šiestimi súrodencami Natachinho otca a ich deťmi.
Nakúpili u lokálnych predajcov, v dedine mali pekára, mäsiara i zeleninára. Potom ženy varili, deti sa hrali a nakoniec sa jedlo a pilo. Aj všedné dni boli sviatkom. Na večeru mali niekoľko chodov – predjedlo, hlavné jedlo, dezert, syry či jogurty.
„Vždy to bolo o tom, že čas sa má tráviť spoločne pri stole, posedíte si a trvá to dlhšie. Pri normálnej večeri sedíte určite aspoň hodinu a pol, kým každý povie, čo počas dňa zažil,“ porovnáva Natacha Francúzsko so Slovenskom, kde sa väčšinou zje jeden chod a každý si ide po svojom.
Byť súčasťou francúzskej rodiny je gastronomickou školou života. Natacha ju prináša aj na Slovensko vďaka reštaurácii, ktorú otvorila so svojím bratom.
Z Francúzska na Slovensko
Natachina mama je Slovenka, a keď mala desať rokov, presťahovali sa do Bratislavy. Hoci nevedela po slovensky, nevnímala to ako problém. Postupne sa naučila reč a keď prišlo na výber strednej školy, rozhodla sa pre hotelovú akadémiu.