Fastfoodová kultúra na Slovensku odštartovala príchodom prvej reštaurácie McDonald´s v roku 1995 v Banskej Bystrici. Odvtedy sa sieť rozrástla a spolu s ňou na Slovensku zapustili korene aj ďalší svetoví hráči rýchleho občerstvenia.
Niektorým značkám to vychádza, iné skúšajú reparát pod novým vedením. A všetky majú chuť na expanziu.
Burger King už aj pre Prešovčanov
Prvýkrát prišiel Burger King na Slovensko s veľkou pompou. Otvoril reštauráciu v bratislavskej Eurovei a v krátkom čase aj v Poluse a žilinskom Auparku. Ľudia pri ich otváraní stáli v dlhých radoch, aby ochutnali legendárny Whopper.
Ošiaľ netrval dlho. Značku na slovenský trh priniesla ako držiteľka franšízingovej licencie spoločnosť Tekaz. Ani nie po dvoch rokoch sa rozhodla prevádzky zatvoriť. Najprv dočasne a potom natrvalo.