Na Slovensko priniesli „fornetti“, ktoré sa dnes volajú „minitky“. Rodina Ambrovicsovcov vybudovala sieť malých predajní Minit na Slovensku i v Česku.
Prevádzky má aj v Rakúsku a najnovšie chce drobné dopekané pečivo ponúkať zákazníkom v Moskve. O prienik na ruský trh sa pokúsi druhýkrát.
Chute Ruska
Predávali rovnaký sortiment a vyzerali ako tie na Slovensku. Začiatkom februára minulého roka otvoril Minit v ruskom meste Astrachan blízko Kaspického mora dve prevádzky. Krátko na to k nim pribudla tretia predajňa.
„S tamojším partnerom sme sa rozhodli otvoriť franšízové prevádzky na návštevnícky frekventovaných miestach, teda v obchodných centrách,“ vysvetľuje výkonný riaditeľ spoločnosti Minit Slovakia Ladislav Ambrovics.
Po zhruba pol roku svoj obchodný zámer prehodnotili a prevádzky napokon zavreli. Vízie preniknúť na ruský trh sa však nevzdali, pretože ho považujú za strategický. „Veľmi intenzívne riešime otvorenie prevádzok v Moskve,“ hovorí Ambrovics.