Po nedávnom mäsovom škandále na poľskom bitúnku, kde spracovávali choré zvieratá, prichádza ďalší. Tentokrát z krajiny, ktorej výrobky sa zvyčajne považujú za symbol európskej kvality.
S predpismi si ťažkú hlavu nerobil výrobca mäsových produktov Wilke z Nemecka. Jeho produkty sa dostali aj na Slovensko.

O škandále písal Bild am Sonntag, ktorý sa opieral o vyjadrenia bývalého vedúceho výrobného oddelenia fabriky Andreasa Fischera.
Podľa neho sa často vyrobilo toľko klobás, že sa už nevošli do chladiarenského skladu, ale boli uložené na chodbe. Klobásy tak neboli dostatočne vychladené.
„Bola na nich pleseň. Najskôr na čreve, potom v čreve. Vtedy mali ísť do koša! Ale boli nakrájané na plátky a predané, “ tvrdí Fischer. A nebol jediný s takýmito skúsenosťami.