Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky
#FOODPORN

Pho: Začínali na festivale, dnes sú lídrami vo vietnamskej kuchyni

Čo stojí za príbehom bistier Pho.

Majitelia reštaurácií Pho Lucia Huong Šimeková a David Thang Tran (Zdroj: SME - Jozef Jakubčo)

Uspieť v bratislavskom gastro biznise s vietnamskou kuchyňou, ktorá je v lacnejšej podobe na každom rohu, si vyžaduje odvahu ísť do rizika. Lucii Huong Šimekovej sa to podarilo s bistrom Pho, ktorého názov bol inšpirovaný najznámejšou vietnamskou polievkou.

V priebehu dvoch rokov s bratrancom Davidom Thang Tranom a manželom Jozefom vybudovala z malého stánku na Grape festivale úspešnú sieť reštaurácií, v ktorej okrem tradičného phở či známeho bún bò nam bộ ponúka aj ďalšie vietnamské špeciality.

Pragmatické rozhodnutie

Svoje prevádzky otvárali zámerne v obchodných centrách, aby mali dostatok zákazníkov. Aj za cenu vyššieho nájomného. V súčasnosti sú v trojici bratislavských centier (Avion, Bory Mall a Eurovea).

Vyšší počet zákazníkov prináša aj určité riziká. Najväčšou výzvou bolo zvládnuť nárazové nájazdy stravníkov počas obeda a večer.

Každý pracovník prevádzky musí presne vedieť, čo má robiť a kde je jeho miesto. Dôležitá je príprava jedla, aby zákazníci nemuseli dlho nečakať a všetko klapalo bez prestojov.

V Pho sa pohrávajú aj s myšlienkou otvoriť bistro mimo obchodného centra. „Chceli by sme ísť do centra (mesta, pozn. red.), ale zatiaľ sme nenašli vhodný priestor, ktorý by sa nám oplatil,“ hovorí Lucia.

Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C6J57 na číslo 8787. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:
Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom M6J57 na číslo 8787, alebo kliknite na „Objednať cez SMS“ a odošlite predvyplnenú správu. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk a ekonomickému denníku Index
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: #foodporn

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

Opustené budovy

Na východe boli gigantom. Padli, keď podnik predali Čechom

Roky sa snaží nájsť nového majiteľa.

Snímka z pekárne Medea z roku 2004.
Hornádska ulica v Krompachoch v piatok 10. apríla.
Eseročky musia daňové priznania podať elektronicky, papierové tlačivá daniari už akceptovať nebudú. Živnostníkov online dane čakajú v lete.
Ilustračné foto.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Koronavírus: Na Slovensku pribudlo 1 312 nových prípadov koronavírusu (minúta po minúte)

Celkový počet nakazených na Slovensku dosiahol číslo 45 155. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 165 obetí.

Testovanie na nový koronavírus.
Polícia bude naďalej kontrolovať dodržiavanie opatrení.
Dnes píše Nataša Holinová

Sme jednotky. A nuly

Pri tlačovkách nepretržite schytáva občan, ktorý by milerád zabojoval proti šíreniu hnusoby.

Nataša Holinová
V piatok sa na Slovensku urobilo v súvislosti s ochorením Covid - 19 šestnásť pitiev.
Cynická obluda

Kotleba môže všetko

Keď sa novinári pýtali polície, ako budú riešiť porušenie nariadení Kotlebom, odpoveď bola, že nijako.