Streda, 15. júl, 2020 | Meniny má HenrichKrížovkyKrížovky
#FOODPORN

Ako sa robí jedlo do reklám? S lepidlom a saponátom k čerstvosti

Monika Kóňová sa živí ako foodstylistka.

Ukážka z dieľne foodstylistky Moniky Kóňovej.Ukážka z dieľne foodstylistky Moniky Kóňovej. (Zdroj: LaPetit)

Zbiehajú sa vám slinky na dokonale vyzerajúce jedlo v reklame alebo v časopise? Pozor, nie všetko, čo vidíte, je realita.

Hamburger pripravený profesionálnym foodstylistom je jedlý len na vlastné riziko. Vnútri naaranžovanej žemle a upečeného mäsa môžu číhať špendlíky a vata.

„Keď sa fotografuje napríklad hamburger, z vrchnej časti pečiva sa vydlabe vnútro, aby lepšie držalo tvar,“ vysvetľuje Monika Kóňová, keď opisuje podstatu svojej práce. Foodstyling je aranžovanie jedla tak, aby vyzeralo neodolateľne, no sú za ním triky, z ktorých vám môže prísť nevoľno.

SkryťVypnúť reklamu

Od instagramu k umelému kuraťu

Súvisiaci článok Založil Mäso od Romana, no chce naučiť ľudí jesť menej mäsa Čítajte 

K tejto práci Moniku priviedlo jej hobby. Pri varení a pečení vždy rada relaxovala. Na podnet svojho manžela Romana, ktorý sa živí ako predajca mäsa, si založila food blog, kde sa delí o recepty z vlastnej kuchyne.

Všetky jedlá krásne vyzdobí, odfotografuje a zverejní na blogu a instagrame, kde vystupuje pod názvom LaPetit. V roku 2016 jej vyšla kniha receptov na rýchle večere na každý deň, ktoré prispôsobovala sezónne dostupným surovinám.

Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C6ZMY na číslo 8787. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:
Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom M6ZMY na číslo 8787, alebo kliknite na „Objednať cez SMS“ a odošlite predvyplnenú správu. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk a ekonomickému denníku Index
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone
Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie z ekonomiky

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kuba má obrovský potenciál na výnimočné výnosy
  2. Chcete nové auto?
  3. Ako zvýšiť testosterón? Najlepší doplnok výživy pre mužov
  4. Kaufland môže vašim školákom venovať čerstvé ovocie a zeleninu
  5. Podpora malého výrobcu ako Vlčie sirupy pomáha aj regiónu
  6. Získajte EKO čistiace prostriedky od slovenského výrobcu zdarma
  7. Pracujem, zarábam a čo ďalej?
  8. Vylievate kuchynský olej do záchoda? Zvyšujete si tým účty
  9. Dostaňte svoj regionálny produkt na pulty obchodného reťazca
  10. Turistický sprievodca: Cestujeme na obľúbenú Malorku
  1. Chcete nové auto?
  2. Nalejte si pravú vodovodnú!
  3. 30 rokov po...
  4. Kuba má obrovský potenciál na výnimočné výnosy
  5. Ako zvýšiť testosterón? Najlepší doplnok výživy pre mužov
  6. Kaufland môže vašim školákom venovať čerstvé ovocie a zeleninu
  7. Podpora malého výrobcu ako Vlčie sirupy pomáha aj regiónu
  8. Dopravca, ktorý dáva priestor prírode
  9. YZOP: Nové kníhkupectvo pre náročných
  10. Získajte EKO čistiace prostriedky od slovenského výrobcu zdarma
  1. Neriskujte zahraničie. Spoznajte neobjavené krásy Slovenska 19 222
  2. Ázii dali košom. Tieto bicykle sa celé vyrábajú na Slovensku 16 207
  3. Vylievate kuchynský olej do záchoda? Zvyšujete si tým účty 13 257
  4. Ako zvýšiť testosterón? Najlepší doplnok výživy pre mužov 12 104
  5. Samsung „zdivočel“. Za nákup ponúka späť až 2 tisícky 11 576
  6. Za päť rokov chce mať päť reštaurácií 11 549
  7. Turistický sprievodca: Cestujeme na obľúbenú Malorku 11 543
  8. Kedysi ovocie chutilo inak. Rozmanitosť sa zachovala na dedinách 11 091
  9. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 10 375
  10. Zmenia sa Vysoké Tatry na lunapark? 10 075
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Jedlo

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
#foodporn
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Gröhling: Nie je pravda, že som vyštudoval vďaka podvodu

Minister pošle na Paneurópsku vysokú školu kontrolu.

Minister školstva Branislav Gröhling.
Dobré ráno

Dobré ráno: V Poľsku sa ľudia bijú na uliciach kvôli politike

Čo hovoria prezidentské voľby o našom susedovi.

Podcast Dobré Ráno.

Zomrel bývalý generálny tajomník KSČ Miloš Jakeš

Úmrtie jeho blízki tajili, pohreb sa už konal.

Miloš Jakeš na archívnej snímke z 21. decembra 1987.
Stĺpček šéfredaktorky Beaty Balogovej

Nie sú prikovaní k stoličke, ale nikam neodchádzajú

Je naozaj také náročné nájsť ministra školstva s čistým akademickým štítom?

Beata Balogová, šefredaktorka denníka SME

Neprehliadnite tiež

Patril medzi najlepšie hotely. Dnes chátra a núkajú ho so zľavou

Chateau Mignon sa opäť pokúsia predať v aukcii.

Komentár Branislava Benčata

Tatranský vkus a hnus

Najnavštevovanejšia atrakcia je skanzenom ruín.

PÍŠE IVAN MIKLOŠ

Historická zodpovednosť Igora Matoviča (píše Ivan Mikloš)

Reformy znamenajú zmeny a tých sa ľudia boja.