Zbiehajú sa vám slinky na dokonale vyzerajúce jedlo v reklame alebo v časopise? Pozor, nie všetko, čo vidíte, je realita.
Hamburger pripravený profesionálnym foodstylistom je jedlý len na vlastné riziko. Vnútri naaranžovanej žemle a upečeného mäsa môžu číhať špendlíky a vata.
„Keď sa fotografuje napríklad hamburger, z vrchnej časti pečiva sa vydlabe vnútro, aby lepšie držalo tvar,“ vysvetľuje Monika Kóňová, keď opisuje podstatu svojej práce. Foodstyling je aranžovanie jedla tak, aby vyzeralo neodolateľne, no sú za ním triky, z ktorých vám môže prísť nevoľno.
Od instagramu k umelému kuraťu

K tejto práci Moniku priviedlo jej hobby. Pri varení a pečení vždy rada relaxovala. Na podnet svojho manžela Romana, ktorý sa živí ako predajca mäsa, si založila food blog, kde sa delí o recepty z vlastnej kuchyne.
Všetky jedlá krásne vyzdobí, odfotografuje a zverejní na blogu a instagrame, kde vystupuje pod názvom LaPetit. V roku 2016 jej vyšla kniha receptov na rýchle večere na každý deň, ktoré prispôsobovala sezónne dostupným surovinám.