BRATISLAVA. Na konci septembra 2020 pracovalo v potravinárskom priemysle SR priemerne 31 375 zamestnancov. Oproti rovnakému obdobiu roka 2019 sa stav znížil o 2,4 percenta.
Uviedol to Matej Korpáš zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory.
Najvýraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v sledovanom období roku 2020 sa podľa neho zaznamenalo v odbore výroby mäsových výrobkov vrátane hydinových, kde sa počet medziročne zvýšil o 57,3 percenta.

Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov od januára do septembra 2020 sa evidovalo v odbore ostatných potravinárskych výrobkov (15,7 percenta), vo výrobe hroznového vína (12,1 percenta) a v odbore úpravy a spracovania mlieka (0,9 percenta).
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov za 3. štvrťroky 2020 nastalo v odvetví výroby, spracovania a konzervovania mäsa a mäsových výrobkov, a to medziročne o 26,1 percenta.
Zníženie priemerného počtu zamestnancov sa medziročne zaznamenalo vo väčšine sledovaných odvetví.