BRATISLAVA. Spoločnosť Mondelez International investovala do svojho výrobného závodu v Bratislave takmer 4,5 milióna eur.
Továreň prešla modernizáciou a zároveň zvýšila kapacity linky určenej na produkciu čokoládovej hmoty. „Tá je spoločne s čokoládovým likérom hlavnou exportnou devízou závodu, ktorá sa odtiaľto vyváža do ďalších európskych tovární spoločnosti," avizuje spoločnosť.
V bratislavskom výrobnom závode aktuálne pracuje približne 500 ľudí.
„Vďaka tejto investícii budeme schopní dodávať do našej siete ročne o štyri a pol tisíca ton viac čokoládovej hmoty tej najvyššej kvality,“ povedal riaditeľ továrne v Bratislave Miroslav Lorincz s tým, že výhodou pre výrobu tejto vstupnej suroviny je v rámci európskeho regiónu centrálna geografická poloha, kvalitná pracovná sila, ale rovnako aj dlhoročná tradícia.
Továreň v Bratislave tento rok oslávi 125 rokov od svojho vzniku. Založil ju pôvodne nemecký výrobca cukroviniek Stollwerck, ktorý do dnešnej slovenskej metropoly v roku 1896 expandoval s časťou svojej produkcie.
V prvých rokoch sa tu denne zabalilo okolo 25 kilogramov cukroviniek, teraz sa tu vyrábajú desiatky tisíc ton produktov ročne. Vedľa vybraných produktov značky Figaro ide predovšetkým o produkty značiek Milka, Cadbury, Cote d'Or, Sport, Marabou a Suchard.