Trnavský pivovar Sessler má za sebou ťažký rok, ktorý jeho zakladateľov stál množstvo nervov, energie i peňazí. Nešlo len o pandémiu covidu, ktorá zasiahla celý gastrosektor. Smola sa mu nalepila na päty vlani v septembri, keď požiar zničil úplne novú bowlingovú halu, pričom ďalšie miestnosti poškodil dym a sálajúce teplo.
Keďže zariadenie budovy nemali poistené, náklady na opravy bowlingových dráh museli zatiahnuť z vlastných zdrojov. "Doteraz nevieme, čo bolo príčinou požiaru, ale stálo nás to veľa. Škody napáchala aj voda, ktorou požiar hasili," spomína riaditeľka pivovaru Dagmar Klasová.
Vlaňajšok tak pivovar Sessler zakončil v hlbokej strate. Dlhodobo sa síce držal v hospodárení okolo nuly, prípadne s nepatrným ziskom, no minulý rok bol výnimočne neúspešný.
Strata vyše 200-tisíc eur pri tržbách 340-tisíc eur bola najvyššia v histórii firmy. Postupne sa však spamätáva.
Pivovar s odťahovacou službou
Sessler sa od svojho vzniku v roku 2008 stal pojmom na slovenskej pivnej mape. Známy je tým, že spája celý kolobeh života piva. Od zŕn jačmeňa v humnách až po pivo na stole reštaurácie. Pivovar aj po rokoch ostal verný primárne ležiakom, ale zachytil aj trend vrchne kvasených špeciálov.
Pivovar sa nachádza na okraji Trnavy, kde ho obkolesujú priemyselné podniky. Okolie teda nie je nijako extra vábne, ale samotný areál ponúka vlastný mikrosvet. Sú v ňom záhrada, nádherné stromy, prístrešok určený na svadby, reštaurácia i penzión.