Pochádza z Jahodnej pri Dunajskej Strede, ale celý život strávila v Modre. V regióne s bohatou vinárskou tradíciou a pri víne ostala Dominika Kupcová aj profesijne, stala sa someliérkou.

Strednú vinársko-ovocinársku školu v Modre jej vybrala mama. Prvotné predstavy, že bude môcť legálne piť ešte pred osemnástkou, čoskoro vystriedala realita, keď sa v škole učili okopávať vinohrady a rezať vinič. Zlom prišiel, keď reprezentovala školu na juniorských majstrovstvách someliérov, na ktorých sa stala vicemajsterkou Slovenska.
V jej živote ju sprevádza sestra Kristína. Okrem toho, že sú dvojičky, ich spája aj láska k vínu. Vo svojich 25 rokoch majú bohaté someliérske skúsenosti. Obe pracujú vo vínotéke Modrý kostolík v centre Bratislavy, takže zákazníci sa občas nemôžu ubrániť pocitu dvojitého videnia ešte pred prvým pohárikom.
Dominika, s ktorou sme sa zhovárali, pracovala v hoteli Matyšák aj v jednej z najlepších reštaurácií na Slovensku Fou Zoo. V súčasnosti okrem toho, že vypomáha vo vínotéke Modrý kostolík, pracuje vo firme, ktorá sa zaoberá distribúciou vín do gastroprevádzok.

Máte známych, ktorých postihlo tornádo na Morave?
Žiaľ, áno. Bolo to veľké nešťastie, ktoré postihlo aj našich známych, dodávateľov vín. Medzi vinármi na Morave a na Slovensku panuje značná rivalita. Je za tým relatívna blízkosť medzi Moravou a Slovenskou i podobná cena vín. Druhá vec je, že Slováci za vínom radšej vycestujú na Moravu a Česi naše víno nechcú predávať vo vínotékach, radšej podporia vlastných vinárov. Asi je to o patriotizme, čo sa dá pochopiť.
Silván sa neprávom zatracuje
Buďte teda tiež patriotka, ktoré značky slovenských vín ako someliérka oceňujete?
Ak chcete skvelý pinot blanc (odroda je na Slovensku známa ako Rulandské biele - pozn. red.), určite by som siahla po pezinskom vinárstve Skovajsa. Ide o vínko, ktoré je odrodové a charakteristické pre oblasť Pezinka.