Keď pandémia pred rokom a pol začala priebežne zatvárať reštaurácie aj ďalšie obchody, donáška sa pre mnohé firmy stala jediným spôsobom prežitia. Jedlá, ktoré si ľudia nechávali nosiť do kancelárií, začali kuriéri roznášať domov.
Aktuálne si vo veľkých mestách viete nechať priviezť aj nákup z vybraných potravín, kníhkupectva, či kvetinárstva. Kuriér s objednaným tovarov často pred bránou zazvoní do pol hodiny od objednávky.
Hlavná práca aj privyrobenie
Ako fungujú kuriéri v najväčších donáškových firmách na slovenskom trhu? Spravidla pracujú na živnosť. Koľko a kedy robia, pritom záleží len od nich.
"Máme iba maximálny hodinový limit, ktorým je náš prevádzkový čas od 10.30 do 21.00 hod., sedem dní v týždni," skonštatoval Miloslav Májek, šéf donáškovej firmy Bistro.sk, ktorá od októbra patrí pod krídla Just Eat Takeaway.com.

Firma má kuriérov, ktorí pracujú popri štúdiu alebo majú túto prácu ako druhé zamestnanie či hobby. Pre väčšinu však predstavuje zamestnanie na plný úväzok.