SME
Piatok, 3. február, 2023 | Meniny má Blažej

Mäsiar Gašparík: Predaj hovädziny klesol na polovicu, ľudia na ňu nemajú

Šéf mäsiarstva z Trnavy tvrdí, že ceny mäsa sú pre polovicu Slovákov nedostupné.

Mäsiar Róbert Gašparík (Zdroj: SME/Jozef Jakubčo)

Mäsiarstvo Gašparík z Trnavy pokrýva výrobu, spracovanie i predaj mäsa a mäsových výrobkov na západnom Slovensku. Z malého mäsiarstva jeho majiteľ Róbert Gašparík vybudoval silnú značku, ktorá má 16 miliónové tržby a 28 prevádzok.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Šéf mäsiarstva v rozhovore pre INDEX tvrdí, že rast cien mäsa je extrémny, čo spôsobilo, že časť zákazníkov výraznejšie obmedzila nákupy a zamestnanci požadujú vyššie platy. Pre slabú potravinovú sebestačnosť Slovenska chýba dostatok hovädziny, ktorá tak medziročne zdražela až o 40 percent.

„Rastú nám náklady na všetky materiálové položky – od prírodných čriev cez obalové materiály a kartóny až po korenie, ktoré šli nahor počas roka o 20 percent,“ vysvetľuje v rozhovore.

Koľko stálo mäso pred rokom a koľko dnes?

Dočítajte tento článok
s predplatným SME.sk.
Predplatné si môžete kedykoľvek zrušiť.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Nový Istropolis

Projekt na Trnavskom mýte majú začať stavať budúci rok.


6 h
Ivan Chrenko (3 ku 2)

Chrenko vybudoval najväčšieho slovenského developera, hoci nie všetky projekty mu vyšli.


17 h

Firmu podporil najmä obchod so skvapalneným zemným plynom.


TASR 13 h
Ilustračná snímka.

Investičná skupina Sandberg Capital posilňuje retailový segment.


17 h
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu