SME
Pondelok, 30. január, 2023 | Meniny má Ema

Mäsiar Gašparík: Predaj hovädziny klesol na polovicu, ľudia na ňu nemajú

Šéf mäsiarstva z Trnavy tvrdí, že ceny mäsa sú pre polovicu Slovákov nedostupné.

Mäsiar Róbert Gašparík (Zdroj: SME/Jozef Jakubčo)

Mäsiarstvo Gašparík z Trnavy pokrýva výrobu, spracovanie i predaj mäsa a mäsových výrobkov na západnom Slovensku. Z malého mäsiarstva jeho majiteľ Róbert Gašparík vybudoval silnú značku, ktorá má 16 miliónové tržby a 28 prevádzok.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Šéf mäsiarstva v rozhovore pre INDEX tvrdí, že rast cien mäsa je extrémny, čo spôsobilo, že časť zákazníkov výraznejšie obmedzila nákupy a zamestnanci požadujú vyššie platy. Pre slabú potravinovú sebestačnosť Slovenska chýba dostatok hovädziny, ktorá tak medziročne zdražela až o 40 percent.

„Rastú nám náklady na všetky materiálové položky – od prírodných čriev cez obalové materiály a kartóny až po korenie, ktoré šli nahor počas roka o 20 percent,“ vysvetľuje v rozhovore.

Koľko stálo mäso pred rokom a koľko dnes?

Dočítajte tento článok
s predplatným SME.sk.
Predplatné si môžete kedykoľvek zrušiť.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Predaj áut v Rusku sa vlani celkovo znížil o 59 percent.


ČTK 3 h
MG Rink v Trenčíne

Na výrobe ľadu sa šetriť energiou veľmi nedá, hovorí otec slávneho hokejistu.


27. jan
Ilustračná snímka

Situácia sa na trhu zmenila, investori na to musia reagovať.


26. jan

Na realitnom trhu dochádza k veľkým zmenám.


26. jan
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu